jun 11

Auberginetærte med løgkompot og røget kylling


Auberginetærte
Løg, skalotteløg, hvidløg og rosmarin sauteres af og smages til med salt, peber og lidt citronskal. Sættes på køl.

Butterdej prikkes med en gaffel, så den ikke hæver under bagning. Kompotten fordeles på butterdejen ca. 1 cm høj.

Auberginen skæres på langs på pålægsmaskinen, ca. et par millimeter tyk. Auberginen lægges i lag ovenpå løgene.

Lidt olivenolie, salt og peber fordeles på toppen af tærten. Bages ved 160 grader i ca. 30 minutter eller til butterdejen er bagt færdig.

Røget kylling
Køb den hos Sødam eller lav den selv.

Cremen
Blend rygeost u/kommen med fløde/mælk til en glat creme. Vend plukket røget kylling, fint hakket purløg, radiser i skiver og citronsaft i cremen. Smages til. Rygeost kan erstattes med creme fraiche, men rygeosten giver en god smag til kyllingen.

Anretning
Pynt med kogt æggeblomme, rullede agurkestrimler og radiser med stilk.