jun 11

Lille rullepølse med persille, allehånde og peber.

Rullepølse
Saltlage: 1 l. vand – 175 g salt – peber – laurbær – frisk timian.
3 stk. udbenede kyllingeoverlår, som er banket flade ca. ½ cm høj.

Kog ingredienserne til saltlagen op og køl den straks af. Hæld den kolde lage over kyllingeoverlårene og sørg for, at de er dækket af lagen. Kyllingen er klar til brug efter 16 timer.

Fyld til rullepølsen
1 stort løg – 1 håndfuld hk. persille – peber – allehånde – nellike – ingefær – mørk aspic pulver

Kyllingen tages op af lagen og dryppes godt af. Peber, allehånde og nellike blendes i en kaffemølle. Blandes derefter sammen med hakket persille, salt, frisk revet ingefær og fint hakket løg. Kyllingen bredes ud og fyldet fordeles på kødet. Drys med aspic pulver – så holder den bedre sammen. Rulles sammen og snøres op. Dampsteges i oven på 145 gr. til rullepølsen har en kerne temperatur på 75 gr. Køles af og sættes under pres i køleskabet natten over.

Anretning
Rullepølsen skæres i tyndeskiver i hånden. Perfekt til julefrokosten.