jun 11

Ballotine af kylling med tomatrelish


Ballotine
Bank de udbenede kyllingelår ud, så de er maksimum 3-4 millimeter tykke, og krydr dem med salt og peber. Læg dem på sølvpapir med film på.

Kyllingebryst blendes sejt med salt og peber. Tilsæt æg, hvidløg og krydderurter. Herefter fløde, så farsen bliver fast og homogen.

Kom farsen i en sprøjtepose. Sprøjt farsen på de udbankede lår. Ballotinen rulles sammen og dampsteges i ovnen på 125 grader i ca. 30 min.

Et godt tip ved bankning af kød, er at banke det i en frysepose, som er skyllet med vand.

Tomatrelish
Modne tomater – olivenolie – frisk timian – citronsaft – akaciehonning – rød chili – hvidløg – salt – peber – farin

Skær tomaterne i fire både og bag dem med olivenolie, salt, farin og peber i ovnen på 175 grader i ca. 30 – 40 min. eller til tomaterne er delvist mosede. Sigt det meste af væsken fra og bland tomaterne med de øvrige ingredienser.

Anretning
Ballotinen skæres i skiver på 1 cm og anrettes med brødtuilles, portulak, rød basilikum og tomatrelish.