jun 11

Falafel og yoghurtkylling med mynte og agurk

Falafel
Kikærterne opblødes i vand natten over. Vandet sigtes fra. Løg, hvidløg, persille m/stilk, koriander m/stilk blendes sammen til en ”grød”. Kikærter tilsættes og blendes sammen med løgmassen. Smages til med salt, peber, stødt spidskommen og evt. stødt koriander. Form massen til små kugler og frituresteg dem ved 175 gr.
Hvis kikærtemassen er for tør kan du spæde med tahin.

Kylling
Vend yoghurt, citronsaft og skal, salt, peber, fint hakket rød chili og lidt røget paprika sammen med kyllingen og lad det marinere til dagen efter. Kyllingen steges, køles af og skæres i tynde skiver, eller plukkes, hvis det er lår.

Agurk og mynte
Agurker skrælles og skæres i skiver. Mynte blendes med olivenolie, limesaft, rørsukker og salt.

Anretning
De lune falafler, kylling i skiver, agurk og ærtesalat lægges skiftevis i lag med lidt mynteolie imellem.