jun 11

Helstegt ranch kylling med grov risotto af perlebyg.

Helstegt kylling
Kylling krydres og steges i ovnen på rist med brysterne nedad i ca. 45 min. ved 200 gr. Steg max 3 kyllinger på 1 rist, så der er luft imellem hver. Sæt en gastrobakke i bunden så den dejlige kyllingesaft ikke går til spilde. Lad kyllingerne hvile ca. 30 min med åben dør. Tjek om lårene er færdige ellers steg dem videre..

Risotto af perlebyg
Skalotter – perlebyg – hvidvin – citrontimian – hønsefond – Vesterhavsost – græskarkerner – olie af samme – krydderurter – hvidløg – mascarpone

Skalotter, hvidløg og perlebyg sauteres af i smør, hvidvin tilsættes og reduceres halvt væk. Hønsefond tilsættes lidt af gangen og risottoen koges færdig. Vend mascarpone og revet Vesterhavsost i til sidst så en cremet konsistens opnås. Smages til med salt, peber og citronsaft. Til sidst vendes ristede græskarkerner og krydderurter i. Lidt græskarolie hældes over den færdige risotto.

Anretning
Trancher kyllingen ud i 12 stykker. Halver kyllingen. Lårene deles i 2. Brysterne deles i 3 og vingerne skæres fra. Kyllingen varmes op anrettes. Drys med urtesalt. Risottoen serveres á part.