Hvis du går og leder efter et nyt sted at bo, så er du helt sikkert ved at have kigget på en masse salgsopstillinger. Det er nemlig dem, der beskriver alt, du skal vide om den potentielle bolig, du kigger på. Denne artikel vil forklare salgsopstillingen mere i dybden, og desuden vil den hjælpe dig med, hvad du skal kigge efter, når du sidder med én i hænderne. Hvis du bagefter gerne vil vide mere, så kan du lære mere om en salgsopstilling her. Du kan også læse mere på https://nembolighandel.nu/blog/hvad-er-en-salgsopstilling/.

Hvad er en salgsopstilling?

Opstillingen er som sagt den, der fortæller dig alt om boligen. Når der nu skrives ’alt’, så er det selvfølgelig ikke helt sandt. Det er trods alt sælgers ejendomsmægler, der har lavet den. Det vil sige, at du skal være opmærksom på, at en boligs kvaliteter godt kan være beskrevet overdrevent positive, selvom de egentlig ikke er det. Men alt du skal vide i forhold til finansiering, eventuel gæld i ejendommen, adresse, forsikringsforhold og meget mere er at finde i salgsopstillingen. Er du interesseret i en bolig, så skal du altså have læst den grundigt, inden du kaster dig ud i en handel.

Hvordan læser du den?

Nu har du lige læst, at det er vigtigt, at du læser opstillingen grundigt. Men det kan være svært, hvis du ikke har nogen juridisk baggrund. Der er både begreber og tal, som måske føles totalt som volapyk. Du kan med fordel få en ven med juridiske egenskaber til at give den et kig, eller du kan skaffe dig en boligadvokat, der kan hjælpe dig med alle de papirer og rapporter, der indgår i et huskøb.

Uanset hvad du gør, så skal du være opmærksom på, at salgsopstillingen kan være ændret, når du sidder med den endelige købsaftale. Inden du skriver under, bør du altså gøre dig selv den tjeneste at genlæse den. På den måde er du sikker på, at du ikke pludselig står med uforudsete udgifter eller lignende.

Fejl i opstillingen

Det sker desværre ofte, at der er fejl i salgsopstillingen, fordi mægler simpelthen har skrevet nogle forkerte oplysninger ind. Det kan både være skidt for dig og sælger, men hvordan undgår du de fejl, så du ikke pludselig står i en overraskende økonomisk situation? Du kan faktisk helt selv tjekke de oplysninger, som mægler har skrevet opstillingen ud fra og dermed sikre dig, at de stemmer overens. Det kan du gøre ved hjælp af offentlige og statslige hjemmesider.

De fejl, der ses mest ofte i opstillinger til salg af en bolig, er de fem følgende:

  • Boligareal
  • Ejendomsvurdering
  • Driftsudgifter
  • Ejendomsværdiskat
  • Månedlig ydelse

Som du kan se, er der tale om nogle ret så vigtige poster, der gerne skal være helt styr på, inden du foretager dig et boligkøb. Du kan med fordel opsøge oplysningerne selv, eller du kan få hjælp af firmaet på linket i starten af artiklen. Køb af en ny bolig skal være en fornøjelig oplevelse og et skridt videre i livet – så lad ikke salgsopstillingen komme i vejen!