Når man mister en af sine kære, kan det være en overvældende og svær tid. Der er mange ting, som man skal tage stilling til, herunder også valget af bisættelsesstedet.

På Østerbro i København er der flere forskellige muligheder indenfor bisættelse, og i dette blogindlæg vil vi guide dig igennem de forskellige muligheder.

1. Bisættelse i kirken

Hvis afdøde var en kristen, kan det være, at man ønsker at afholde bisættelsen i kirken. Der er flere kirker på Østerbro, som tilbyder plads til bisættelser.

Her vil ceremonien typisk være præget af kristne traditioner og ritualet vil blive stået af en præst. Det kan være en smuk og højtidelig måde at sige farvel på.

Dog kan du også altid få hjælp af en specialist i borgerlige begravelser på Østerbro, hvis den afdøde ikke var Kristen eller ønsker en kirkelig begravelse.

2. Bisættelse i kapellet

Hos nogle begravelsesforretninger kan man leje et kapel til bisættelsen. Kapellet er typisk en stilfuld og neutral ramme om ceremonyen, således at man selv kan vælge hvilken religiøs eller ikke-religiøs form, oplæsning, musik og så videre, som man ønsker.

Kapellet kan tilpasses således, at man kan give en smuk og personlig farvel til afdøde.

3. Bisættelse i naturen

Hvis afdøde var en stor natur- og friluftsentusiast, kan det måske være passende at afholde bisættelsen i naturen. Der er flere smukke parker og grønne områder på Østerbro, som kan danne en smuk ramme om bisættelsen – eksempelvis Fælledparken eller Østre Anlæg.

 Her kan man arrangere en personlig ceremoni, hvor man selv styrer dagsordenen og kan vælge musik, oplæsning, eller andre ting som afspejler afdødes liv.

4. Urnebegravelse

Hvis man ønsker en mere diskret bisættelse, eller hvis det ikke er muligt at afholde bisættelsen tæt på dødsfaldet, kan man vælge en urnebegravelse på en af Østerbros kirkegårde.

Et smukt gravsted på en rolig kirkegård kan give mulighed for at sige en stille og personlig farvel til afdøde. Urnebegravelser er også en populær valgmulighed, hvis man ønsker at grave urnen ned sammen med afdødes ægtefælle eller pårørende.

5. Kremering

Kremation er en anden populær mulighed for bisættelse. Det er en mere økonomisk løsning og giver fleksibilitet i forhold til tid og sted for afskeden. Efter kremeringen kan man arrangere en mindehøjtidelighed eller ceremoni, hvor man samler venner og familie for at mindes og fejre afdødes liv.

At miste en af sine kære er en hård tid, og det er vigtigt, at man finder det rette sted for at afholde ceremonien, således at man kan sige en god og personlig farvel.

På Østerbro er der mange forskellige muligheder, så man kan finde den løsning, som passer bedst til afdødes ønsker og ens eget behov. Uanset hvilken valgmulighed man vælger, kan man være sikker på en smuk og højtidelig mindeseremoni, som er værdig og respektfuld.