Hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af din aftensmad eller gerne vil tilbage til dine forfædres rødder, er der ikke noget mere blæret end at fange sin egen aftensmad. Hvilken slags aftensmad det bliver, kan variere meget i sværhedsgrad, men her får du tre bud på, hvordan du kan gøre det.

 

Frisk fisk på krogen

Den første og mest oplagte er selvfølgelig at fange en fisk til middagsbordet. Her kræver det en fiskestang, tilladelse til at fiske, samt masser af tålmodighed. Men så skal der nok også komme noget på krogen. Hvis du er mere til det store udstyr, kan du hoppe i en våddragt til det kølige vand og tage på harpunfiskeri. Dette kræver også tilladelse og selvfølgelig en harpun. Og så lyder det også super sejt, når du kan sige, at du har fanget middagen med harpun. De nemmeste fisk at fange med harpun er fladfisk, så det er et godt bud på fangstmetode, hvis du gerne vil lave lækre, friske fiskefileter.

 

Tag det større bytte med hjem

Hvis du vil skrue endnu mere op for udstyr og sværhedsgraden, kan du tage et jagttegn. Med dette kan du nemlig jagte bytte, der er en del større end fisk. Hvis du er dygtig og heldig, kunne du komme hjem med en andesteg, fasansteg eller måske et dådyr til spisebordet. Disse middage kræver både mere tid at forberede, men helt sikkert også mere tid og flere kræfter at skaffe. Dette gør det da også endnu sejere, når det lykkedes.

 

Gå på jagt i planternes rige

Hvis du gerne vil skrue helt ned for udstyret og omkostningerne, kan du lave vegetarisk middag. For den plantebaserede kost, kræver det ikke meget mere end, at du armerer dig med masser af viden. Det er vigtigt at vide, hvad du laver, især hvis du samler svampe. Du skal derfor aldrig spise svampe, som du er i tvivl om. Hvis du vil gøre plantesamleriet lidt nemmere, kan du snyde lidt og gro nogle af planterne i din egen have, så er de en del nemmere at finde.