Gør-det-selv arbejde kræver et redskabsskur

Det er snart forår, og det betyder at gør-det-selv folket skal støve værktøjet af. Forår betyder haveprojekter, vedligeholdelse, udlugning og meget mere. Der er dog mange der ikke rigtig kommer i gang, og som henover foråret og sommeren går lidt fodslæbende til de ventende projekter. Det kan der være flere grunde til, men en af disse er, at de simpelthen ikke har styr på udstyret. For at kunne overskue et stykke arbejde, uanset om man er amatør eller professionel, så skal man have godt værktøj, som man ved hvor er. De professionelle har et værksted, med styr på det hele. Men amatørerne har oftest ikke forstået betydningen af dette, og har højst enkelte gode stykker værktøj, men ikke den bagvedliggende ramme i orden.

Styr på skuret

Denne ramme kommer for de fleste hus- og haveejere i form af enten et hjørne af bryggerset, eller evt et gammel mølædt skur, hvor værktøjet kan ligge og ruste i en bunke. Det er denne artikels formål at stille skarpt på hvad man i stedet bør gøre, nemlig at få sig et funktionelt, æstetisk tilfredsstillende og spritnyt færdigbygget redskabsskur i træ. Det man vinder ved at have et sådant opvejer langt den pris det koster. Disse moderne skure er nemlig overraskende billige, hvilket blandt andet skyldes at man kan bestille dem over nettet. Der ligger ikke udgifter til lokaleleje med mere skjult i den pris man betaler for skuret.

At indrette sit nye skur 

Det kræver lidt roligt overblik og en god plan når man skal indrette sit redskabsskur. Det er vigtigt at gøre sig klart hvilke større maskiner og redskaber man skal gøre plads til, hvor ofte man skal have dem ud, og hvor vigtigt det er at have den ene foran den anden. Det er den slags detaljer man bliver glad for at have tænkt på senere hen. Dernæst skal man endelig gøre brug af væggene så meget som muligt. Det gode ved træ er, at det er så nemt at arbejde med. Du kan lynhurtigt skrue kroge og skruer i, så du opnår gode ophængningsmuligheder. Her bør du dog alligevel tænke dig lidt om, inden du skruer løs, da du ellers risikerer at miste gejsten, såfremt du skal gøre det hele om.

Andre muligheder

Der er også mange andre muligheder du kan overveje, når du planlægger dit nye skur. Du kan eksempelvis bruge det til at opbevare dit træningsudstyr og håndvægte. Så kan du træne udenfor, og blot stuve vægtene tilbage i skuret når du er færdig. Håndvægte behøver ikke være i huset, de kan sagtens tage ophold i skuret sammen med dit værktøj. Hvis du går denne vej, så kan du ligeså godt lave et smart opbevaringssystem tæt på døren, så du ikke skal slæbe vægtene henover græsslåmaskinen.

Der er ikke andet herfra end at sige held og lykke med dit nye projekt. En god sæson med gør-det-selv arbejde starter med godt udstyr, og godt udstyr starter i et godt skur i træ, en god investering for alle husejere..