Efter Corona er det blevet mere normalt at arbejde hjemmefra alt fra en dag til flere dage om ugen. Flere virksomheder har taget det til sig og har gjort det til en del af arbejdskulturen. Dette ses for eksempel hos Danske Bank som lader sine ansatte arbejde hjemme flere dage om ugen. Det er en spændene tendens man ser som følge af Corona. Nogle vil have spået at hjemmearbejde vil reduceres efter Corona er overstået, tværtimod har denne tendens væeret hængende. 

 

Gør dig klar til at arbejde hjemmefra

At arbejde hjemmefra kan være lokkende, du skal ikke sidde i myldrertrafikken alt fra en halv til 1,5 time om dagen. Man sparer udover tiden også en del benzin udgifter. Det er også dejligere at starte dagen fra sengen, istedet for at gå ud i de kolde morgentimer. Man skal dog huske ikke at lave ens seng eller køkkenbordet om til arbejdsplasen. Dette kan være meget nærligende men en egentlig arbejdsstation  er vigtig for at du kan arbejde optimalt. At sidde på sengen eller køkken bordet er lokkende men også en stor faktor bag arbejdsskader, som desværre er et stigende fenomen. Da de ansatte og arbejdspladserne ikke helt har tænkt igennem, når de anbefaler at den ansatte arbejder hjemmefra. 

 

En god kontorstol spare mange skader

Det vigtigste element i at indrette en hjemmearbejdsplads er kontorstolen. Det er den man sidder mest på i løbet af dagen. Således er det vigtigt at købe en ergonomisk kontorstol som dem du har på arbejdspladsen. Denne skal kunne justeres på mange forskellige måder således at den passer til din størrelse. Man skal også købe et hæve og sænkebord, således at man kan sidde korrekt med vinkel rette ben. Her finder du en skabelon til hvordan du justere, der er mange trin og alle er lige vigtige.  

 

Med en god kontorstol undgår du skader og samtidig bliver du mere produktiv, fordi du sidder i en god arbejdsposition.