Der er ikke noget, der smager bedre end hjemmelavet mad. Men der er faktisk hellere ikke noget, der er sundere, end når vi spiser mad, hvor vi selv har haft en finger med i spillet. Her er nemlig ikke tilsat sødestoffer, konserveringsmidler og forskellige E-numre. Her er i stedet tilsat masser af kærlighed og hårdt arbejde.

Vi har et par tips til dig, der godt kunne tænke dig at lave mere af din mad selv. For mad og kaffe er et stort område, og det kan være svært at orientere sig her i forhold til, hvor man skal starte. Og en afslutning på projektet det finder man nok aldrig.

Lav dine retter fra bunden

Når du laver dine madretter fra bunden, så har du en stor indflydelse på, hvad der kommer i af forskellige madvarer. Hvor langt du går i forhold til at lave mad fra bunden, kan du selv bestemme. Det kan sagtens være, at du blot sørger for at skære grøntsagerne ud og svitse dem på en pande. Men det kan også være, at du går så langt til at lave din egen dressing, din egen olie, osv.

Vil man gå hele vejen, så kan man til og med forsøge at bruge nogle råvarer, som man selv har i haven. Så er det da så hjemmelavet, som det overhovedet kan blive. Hvis man har holdt det økologisk i sin have, så ved man, at man spiser økologisk mad for billige penge, når man spiser hjemmelavet.

Bag dit eget brød

At bage sit eget brød kan også være en rigtig hyggelig måde at lave hjemmelavet mad på. Rugbrød er den oplagte kandidat at kaste sig over, for vi spiser nu en gang meget rugbrød i Danmark. Hjemmelavet brød smager både godt og giver en dejlig lugt af nybagt brød i huset. Så er lykken gjort.

Hvis du gerne vil tage det næste skridt i forhold til at bage dit eget brød, så kan du begynde en surdej. På den måde skal du faktisk kun bruge tre ingredienser i din bagning: mel, vand og salt. Og hvis du ved, hvordan du passer din surdej, så kan den gøre rigtig meget af arbejdet for dig, og du slipper for at købe gær nogensinde igen.

Rist eller kværn dit eget kaffe

Hvis du gerne vil eksperimentere med både at lave hjemmelavet mad og kaffe, så kan du forsøge dig med at riste eller kværne dit eget kaffe. For mange er kaffe nok en del af en  hyggelig morgen- eller formiddagsrutine. Men denne kan blive endnu mere tilfredsstillende, hvis man både laver sin egen morgenmad og kaffe.

Som et alternativ til hjemmelavet mad og kaffe, kan man også eksperimentere med at lave sin egen te. Her er det en god idé at starte med en opskrift og bevæge sig længere og længere væk fra den, indtil man finder den smag, der passer bedst.