Vil du gerne i gang med at læse hurtigere, når du læser bøger, er der heldigvis en række tips til dig her, som du kan tage til dig, og som kan hjælpe dig med at komme hurtigere gennem dine bøger. Du skal dog være opmærksom på, at disse tips er til dig, der elsker at læse fysiske bøger. Hvis du gerne vil læse på en anden måde, kan du også vælge at kaste dig over lydbøger, men her kan disse tips altså ikke anvendes.

Vil du gerne have nye persienner derhjemme, så du kan læse i det rette naturlige lys, finder du bambus persienner på tilbud her.

Følg din finger når du læser

Det første gode tip til at komme i gang med at læse hurtigere er blandt andet, at du skal følge din finger, når du læser. Du vil blive overrasket over, hvor meget hurtigere du læser, hvis du følger din finger som en guide på siden i bogen. Det fungerer som en god motor at læse efter sin finger, og på den måde dvæler du ikke lige så meget ved hvert ord, som når du ikke læser efter din finger. Prøv det.

Brug et kort

Det kan også være en god idé at bruge et kort. Dette tip går under navnet white card trick, og her tager du altså et stykke hvidt papir, et bogmærke eller lignende, så du kan koncentrere dig om at læse en linje af gangen. Når du er færdig med at læse den linje, rykker du dit kort eller papir en linje længere ned på siden. Det minder om at læse efter sin finger, bortset fra at du her fokuserer på et en linje af gangen og ikke et ord, som du gør med din finger.

Udtal ikke ordene i dit hoved

Når vi læser, er der mange af os, der læser højt for os selv indvendigt. Vi udtaler ordene i vores eget hoved, når vi læser. Det kan være en god øvelse at øve dig i at lade være med dette, da det kan sløve din læsning ned. Det går hurtigere bare at læse uden at læse det højt inde i dig selv.

Med disse tre tips kan du hurtigt blive meget hurtigere til at læse. Så det er da værd at kaste dig ud i det og forsøge. Så kan du altid finde ud af, om disse metoder fungerer for dig.