Er du i gang med at designe et nyt køkken? Hvis ja, er der nogle få ting, du skal huske på. Køkkenet er et af de vigtigste rum i huset, og det er vigtigt at indrette det korrekt! I denne artikel vil vi nævne 6 ting, som du skal overveje, når du planlægger dit nye køkken. Hold disse tips i tankerne, og du er sikker på at skabe et rum, der både er funktionelt og smukt!

Når du planlægger et nyt køkken, er det vigtigt at overveje:

Selve indretningen – Indretningen har en stor effekt ikke kun for køkkenet, men for hele rummet. Sørg for at skabe et så åbent køkken som muligt. Det vil skabe luft og vil gøre køkkenet synligt større. Klik her hvis du gerne vil have en skræddersyet løsning. Det kan være en god ide at indrette hvor hvad skal være i hvilke skuffer og skabe, så du kan vælge skuffer og skabe i de rette størrelser.

Materialevalg – Valget af materialer er vigtigt for både udseendet og funktionaliteten af dit køkken. Sørg for at vælge materialer, der er lette at rengøre og vedligeholde. Det gælder både, at selve skabslåger, bordplade og håndtag, hvis du foretrækker dette. Undgå glas, da det hurtigt bliver beskidt og vil skabe rod.

Vælg integreret hårdehvidevare – Hvis du ønsker et køkken, som falder ud i ét, så bør du vælge at få køleskab og opvasker integreret i dit køkken. Det vil betyde, at det vil have samme materialer på ydersiden og vil blive ét med hele indretningen.

Belysning – Belysning bliver ofte overset, når man planlægger et køkken, men det er faktisk et af de vigtigste aspekter! Sørg for, at du have en blanding af arbejdsbelysning, f.eks. spots, og almen belysning, f.eks. pendellamper.

Sørg for, at du har nok plads – Når du sidder og designer dit køkken, så er det vigtigt, at man ikke går for minimalistisk til værk. Sørg for, at der er masser af plads til service, gryder og pande, krydderier, konserves og tilbehør. Mange vil mene, at man ikke kan få for meget plads i sit køkken – hellere for meget end for lidt!

Få en professionel til montering – Når du har fået designet dit drømmekøkken, er det vigtigt at få en professionel til at udføre arbejdet. Dette er ikke et job for amatører! Ved at hyre en professionel vil du sikre, at dit køkken bliver monteret korrekt og at de små detaljer bliver pæne.