Det kan være en sjov og givende oplevelse at designe dit eget egetræsbord. Ikke alene får du mulighed for at vælge det perfekte materiale, finish og størrelse til dine behov, men du sparer også penge i processen! I denne artikel følger vi dig gennem trinene for at designe og bygge dit eget eget egetræbord. Vi vil diskutere alt fra materialer til pris, så du kan træffe en informeret beslutning, inden du går i gang.

Find den rette størrelse

Størrelsen er en vigtig faktor, når man skal købe sig et nyt egetræs spisebord. Borde fås i mange forskellige størrelser, og valg af stærrelse afhænger af 2 ting:

  • Hvor meget plads du har til rådighed
  • Hvor mange mennekser du ønsker, der kan sidde om bordet

 

Hvis du har lidt plads, skal du vælge et bord, der kan være på den plads, du har til rådighed. Hvis du har meget plads, så kan du overveje et større bord, hvor der er plads til jer alle og eventuel gæster, når lejligheden byder sig.

Vælg formen, der passer bedst ind

Spiseborde kan man få i runde former og i rektangler primært. Men der findes også andre former, f.eks. firkantede, ovale eller endda frie former. Igen, det kommer alt sammen an på, hvad der passer bedst til dit rum, og hvordan du vil bruge bordet. Hvis du f.eks. har et lille køkken, er et rundt bord måske den bedste løsning, fordi det fylder mindre. Hvis du ofte har gæster, kan et større, rektangulært bord kan være en bedre løsning, fordi det kan rumme flere personer.

Tænk på materialet

Det mest almindelige spisebordsmateriale er træ, og der er mange forskellige typer at vælge imellem, f.eks. eg, ahorn eller kirsebær. Hvis du vil have noget anderledes, kan du overveje et glas- eller metalbord. Disse materialer er mindre almindelige, men de kan give et unikt look til dit hjem. Du går sjælendt galt i byen med et egetræsbord. Egetræ er et solidt og holdbart materiale og afhængig af lakken på træet, kan du både få det helt lyst, men også i mærker nuancer.

Vælg den rigtige finish

Finishen er lige så vigtig som materialet, når du vælger et spisebord i egetræ. En højglansfinish gør bordet let at rengøre, men den kan også lettere vise fingeraftryk og pletter. Hvis du ønsker et naturligt look, skal du vælge en mat finish. Denne type finish vil give det bord et mere rustikt look.

Der er mange forskellige faktorer at tage hensyn til, når du skal designe dit eget eget egetræbord. Prøv at tage et kig på denne https://planke-bord.dk/blog/hvorfor-vaelge-et-massivt-egetraesbord/.