Jysk håndværk, det er værd at støtte

Vi stemmer ikke bare hvert fjerde år, vi stemmer også med pengepungen. Det kan man i hvert fald godt kalde det, for når vi beslutter at bruge vores penge det ene sted frem for det andet, så hjælper vi naturligvis nogle på vej, mens dem vi fravælger ikke bevæger sig fremad. Det er sandt for alt hvad vi gør, lige fra når vi går i supermarkedet, til hvilken streamingtjeneste vi vælger at abonnere på og så videre. Det gør sig også gældende når det gælder vores brug af professionelle håndværkere. I denne lille artikel ser vi nærmere på og forsvarer det at vælge en uddannet fagmand, og det med fokus på når der skal males væg eller murværk.

Din lokale maler

I dit lokalmiljø er der sikkert en malermester eller to, og deres levebrød det er simpelthen at levere flotte og gode resultater med rulle og pensel. Lad os lige lade den stå. Det at male er noget vi ofte gør selv, det har de fleste i hvert fald gjort i deres første lejlighed. Når man får lidt år på bagen, så hænger den idé måske ved, men der er mange gode grunde til at smide den på porten. Når man er blevet lidt ældre, så er der måske også kommet lidt børn til, og boligen er blevet noget større end dengang. Det drejer sig ikke om at male to små værelser og et køkken, men om mange værelser strækkende sig over rigtig mange kvadratmeter. Så går opgaven fra at være noget man klarer en eftermiddag, til at være en hel weekend. Og det er bare første lag. Din lokale maler kan dog klare opgaven mens du tager på tur med familien og nyder weekenden i fulde drag. Så får du noget kvalitetstid, mens boligen bliver så flot som var den ny.

Find fagmanden på nettet

Nu er det også blevet utroligt nemt at komme i kontakt med dine lokale malere med blot et par få klik. På en hjemmeside som maler-oversigt.dk kan man skrive sit projekt op, og så får man op til tre tilbud tilsendt fra lokale, jyske malere. Så behøver du ikke ringe rundt,og forklare projektet tre gange. Måske synes du også det er lidt ubehageligt at ringe og bede om en pris, for så bagefter at vælge en anden maler. Med en hjemmeside som den nævnte slipper du for det, og får lidt armslængde på processen, men ender stadig op med at støtte det lokale håndværk. Og malerarbejde er vitterligt et håndværk, med stolte traditioner og en enorm viden og erfaring, der udmønter sig i smukke eksekveringer. Måske tror du at det er meget dyrt at få malet, men det er muligvis en del billigere end du tror. Det koster ikke noget at bede malere om at sende et tilbud, så der er intet tabt ved at undersøge sagen lidt nærmere. Der er måske en talentfuld maler lige om hjørnet, som har brug en opgave, og som har en fornuftig pris.