Der er intet som en god omgang grillmad – især ikke, hvis det er lavet med rutineret hånd, stil og finesse.

Kvalitetsmad kræver oftest en god gasgrill, og det er altid alle pengene værd, hvis man tager sig tid til at dygtiggøre sig i grillkunsten.

Som regel er der kun én eller måske to personer, der styrer grillen, mens resten måske nyder en drink indenfor eller luner sig under tæpper udenfor.

Men det kan ofte være svært for grillmesteren at gå til og fra en samtale, fordi der regelmæssigt skal tjekkes op på det, der nu engang grilles.

Heldigvis er der masser af små aktiviteter, man kan lave i fællesskab, når der grilles. Det kan dog også være rart med godt internet, hvis man skal se en opskrift. Du kan finde internetudbydere i København.

Dyst i sjove havespil

Har man grillen placeret på terrassen tæt på haven, der det oplagt at udfordre hinanden i nogle sjove havespil, mens der laves mad.

Det klassiske kongespil er helt klart perfekt at spille, mens der grilles, fordi grillmesteren nemt kan glide ind og ud af spillet.

Hvis det eksempelvis er manden i huset, der griller, kan han sørge for at time det, så han er ved grillen, når det er modstandernes tur, så han kan hjælpe holdet, når turen skifter.

Ellers er en lille fodboldkamp også en god idé, især hvis man har nogle børn, der kan lide at spille bold.

Det kræver ikke andet end en fodbold at spille, for målene kan bare være to par sko, nogle buske eller fire flasker.

På den måde er der mange hyggelige haveaktiviteter, der passer grillmesteren godt, fordi det er nemt og fleksibelt at gå til og fra.

Prøv et underholdende brætspil

Det er i sagens natur ikke alle brætspil, der er designet til, at man nemt kan gå til og fra, som det lige passer.

Ludo og andre terningespil er typisk forholdsvis usmarte, og det samme er kortspil for den sags skyld, da man hele tiden skal være på dupperne.

Men andre brætspil er til gengæld anderledes beregnede til selskabsbrug, blandt andet det populære Hint.

Afhængigt af, hvilken udgave, man spiller, skal der både mimes, nynnes, tales, tegnes, konstrueres figurer og meget mere i forsøget på at gætte ord.

Det skal helt klart prøves, hvis man vil have sig et godt grin og samtidig kan lide at spille et klassisk, analogt brætspil.

Lad grillmesteren nørde

Et sidste råd er, at man selvfølgelig ikke skal forsøge at tvinge personen, der styrer grillen, til at være to steder på én gang.

Måske elsker vedkommende simpelthen bare at nørde og eksperimentere med grillen, og det skal der også være plads til.

I så fald er der mange muligheder, der skal afprøves, lige fra eksempelvis at grille portobellosvampe til at udforske spændende ekstraudstyr.

Er man til at prøve nye ting, kan man overveje en Napoleon Grill Rotisserie, som garanteret vil være et hit hos den eksperimenterende madelsker.

I hvert fald er der rigtig mange muligheder for at succesrig grillaften med venner, familie eller naboer.