På kontoret skal du gerne have alle de ting, som du ofte bruger i dit arbejde, lige ved hånden. Det letter dit arbejde, at du ikke skal bevæge dig længere væk for at finde tingene, og det sparer dig bestemt også for en del irritation over at skulle lede efter tingene.

Tingene skal være til at finde, og derfor er det vigtigt, at du tænker praktisk, når du skal indrette kontoret. Det skal være nemt at holde orden i tingene, og dermed er chancerne for, at de er nemme at finde igen selvfølgelig højere.

Tænk i store træk først

Den logiske rækkefølge at indrette et kontor på er ved at få lagt de store linjer først. Det vi sige borde, stole og reoler. Skal der stå en kopimaskine eller en printer, så skal den også være nem at komme til for alle de medarbejdere, der skal bruge den.

I forhold til møblerne, så er det vigtigt, at du vælger nogle, som er af en god kvalitet. Hos dem her kan du for eksempel få både borde og stole, som er justerbare, hvilket ubetinget er at foretrække. Det kan skåne dig for ubehagelige arbejdsskader, at møblerne kan indstilles individuelt. Vælg nogle gode og ergonomisk rigtige kontormøber.

Reolerne bør placeres sådan, at der står nogle, som er inden for rækkevidde. Her kan de mest brugte materialer stå. Lidt længere væk i rummet kan så de mindre hyppigt brugte materialer placeres på nogle rummelige reoler.

Lyset er også vigtigt

Et arbejdslokale skal have den rette belysning. Der skal være et godt og ikke alt for hårdt loftlys, og så skal der være nogle fleksible lamper ved selve arbejdsbordene. Er der nogle lidt dunkle hjørner eller kroge i rummet, så sæt gerne lidt lys på der også. Tænk gerne i både generel oplysning, arbejdslys og indirekte lys. Det giver rummet en bedre harmoni.

Har du ikke den rette belysning, så kan du risikere at få hovedpine, anstrengte øjne og generelt ubehag. Lyset betyder meget for din generelle trivsel. Det skal gerne være godt afbalanceret.

Vælg nogle lamper af en god og holdbar kvalitet.

De mindre detaljer i indretningen

Når belysningen og de vigtigste møbler er på plads, er det tid til at kigge på de mindre detaljer i indretningen. Det kan være sådan noget som placeringen af kontorartikler og andet tilbehør. Det skal være tilgængeligt, og det skal være nemt at holde orden i.

På den måde fungerer det praktisk indrettede kontor bedst.

Der skal også tænkes på æstetikken. Det helt sterilt indrettede kontor kan få et lidt blødere look ved, at der bliver placeret nogle grønne planter og nogle billeder på væggen. Nogle steder indretter man sig også med nogle små kunstværker, et akvarium eller en biopejs. Der er flere måder, du kan tilføje den lidt stramme indretning noget æstetik på.

Et velindrettet kontor skal helst både være funktionelt og hyggeligt at opholde sig i. Det betyder noget for arbejdsmiljøet, og det har igen en god effekt på medarbejderens præstation.