Når du skal sælge enhver slags bolig, håber du selvfølgelig på den bedste pris. Men salg af bolig kan være svært, specielt hvis man ikke har prøvet det før. Slag af andelsbolig er også anderledes end andre typer bolig, fordi man er en del af en forening.

Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre, og i hvilken rækkefølge, kan du her læse nogle tips til, hvordan du sælger din andelsbolig så nemt som muligt. Du kan også få hjælp til salg af andelsbolig her.

Hvad skal du vide?

Der er visse ting, du skal gøre og have styr på, inden du overhovedet sætter din bolig til salg. Det første er at informere ejendomsforeningen om, at du gerne vil sælge din bolig.

Du skal sætte dig rigtig godt ind i, hvordan foreningens økonomi er. Du skal kende de økonomiske forhold godt, og du skal også vide, hvilke renoveringsprojekter, som der kan være i fremtiden. Disse informationer kan du give videre til din ejendomsmægler, og det er rigtig meget det, som fastsætter prisen.

Du gør også godt i at informere end køber om, hvad de hæfter dig til i forhold til andre dele af foreningen ved køb af din bolig. Det er et krav for ejendomsforeninger under stiftelse, men det kan være troværdigt at gøre det, selvom det ikke er et krav.

Når du skal fastsætte prisen

Din pris skal selvfølgelig være så høj som muligt, men den skal også være realistisk. Du kan kigge rundt på andre andelsboliger til salg i området eller allerhelst i samme ejendomsforening, hvis der er nogle for at se, hvad en realistisk pris er.

Du kan muligvis overveje om, hvor meget din bolig vil stige i pris ved en renovering. Hvis det er noget, du kan tjene ind ved salg, kan du tjene lidt ekstra penge på det. Men det er en individuel overvejelse, som du kan gøre, hvis din bolig er i ret dårlig stand.

Der er tre måder at fastsætte prisen på. Du kan kigge på anskaffelsesprisen, valuarvurderingen og den offentlige ejendomsværdi. Noget, du også skal vide, er, at for andelsboliger er der en makspris, som du må sælge boligen for. Det er virkelig vigtigt at finde en realistisk pris specielt, hvis du gerne vil sælge den lidt hurtigt.

Prisen skal være retfærdig i forhold til hvad boligen er værd, men den skal også være attraktiv for købere. Så det ikke er et argument for ikke at købe boligen. Prisen afhænger blandt andet af foreningens økonomi, renoveringer, som er foretaget, og som bliver foretaget.

Desuden er det en god ide at sælge gennemsigtigt og have styr på foreningens dokumenter, regnskaber og planer. På den måde er du troværdig og en køber kan få et godt overblik over foreningens økonomi og drift osv.