Indimellem kræver hverdagen sine ofre – måske skal du have lagt nyt tag, malet huset, eller måske gik fryseren i stykker, og så er man nødt til fluks at bruge penge på en ny. Der er mange grunde til at spare lidt på pengene, og det gør vi alle i ny og næ.

De fleste af os har en opsparing til den slags scenarier, men det er ikke altid særligt tillokkende at bruge sine hårdt tjente penge på noget så kedeligt som en fryser eller måske en ny vaskemaskine. Dem af os der har det sådan kommer hurtigt til at spare på alle mulige ting i hverdagen, så opsparingen ikke ryger.

Gå ikke på kompromis med maden

Der er mange områder, vi kan spare på til daglig. For eksempel kan du undgå at shoppe tøj, når det gamle ikke fejler noget. Det kan også være, at du havde bestemt dig for at bruge penge på en ny iPhone, men måtte så afstå, da fryseren skulle skiftes ud.

Vi har alle prøvet, at man skal spare i ny og næ, og det er også en god ting, at man er i stand til at undvære nogle goder, når det kniber med økonomien. Det kan godt lade sig gøre at undvære andre goder og alligevel bruge penge på noget sundt og godt mad. Der er gode rammer for at lån penge sikkert, og på den måde kan du undgå at spare på madbudgettet, uden at det skal skabe problemer for resten af budgettet.

Lav en ugentlig madplan

Et andet godt råd er at lave en madplan, der gælder for hele ugen og kun handle ind én gang i ugen. Hvis du gør det, så holder du dig til indkøbslisten og har ikke mulighed for at impulsshoppe slik, sodavand eller andre ting, der kun hører weekenden til.

En anden smart ting ved at lave madplan er, at du kan planlægge hvilke rester, du får tilovers, så de kan bruges i den kommende dags ret. Hvis du eksempelvis laver pasta med kødsovs torsdag, så kan resterne af kødsovsen bruges på en pizza fredag, så du ikke skal købe helt så meget pizzafyld. Det er smart, for du sparer både penge på det, men du er også bevidst om at undgå madspild.

Køb varer på tilbud

Et andet godt trick til at spare penge på madbudgettet er at købe varer på tilbud. Du kan hente tilbuds-appen til din smartphone, så der ikke bliver spild af papir, ved at du skal have reklamerne leveret.

Hvis du holder øje med tilbud på appen inden du laver madplanen, så kan du vælge at lave nogle retter efter hvilke varer, der er på tilbud. På den måde sparer du penge på madbudgettet uden at spare på kvaliteten.

Du kan også spare penge andre steder, hvis du vil have flere penge til rådighed. Så find a-kasse pris nu og se, om der kan være nogle penge at spare på den front.