Du skal snart afsted igen, ud på fisketuren og forhåbentlig med fangst.

Ved du, hvad du skal stille op med fisken, når du så endelig fanger den? Den skal selvfølgelig tilberedes – og tilberedes godt.

Det nytter ikke noget, at du har brugt en hel dag ved søen, havet eller floden for at hive fisken op, hvis du så ikke ved, hvordan den smager bedst.

En god kandidat til den gode smagsoplevelse er at røge fisken. Røgning kan være kompliceret i starten, men efter lidt træning ender du med et fantastisk resultat.

Hvad stiller du op med din fangst?

Du kender helt sikkert følelsen. Du har stået ved kysten og kastet blinket ud i flere timer, måske er sildeforfanget på, så det bliver en smule mere interessant.

Du har allerede fanget en lille sild, men pludselig begynder de at bide på. Du kan nærmest ikke kaste ud, uden at sildene bider på forfanget.

Nej, så nemt er det ikke.

I rigtig mange tilfælde vil du opleve slet ikke at fange noget. Det kan være du er god den ene dag og heldig den anden, og bom, så ligger der en torsk på bordet.

Hvad stiller du op med torsken?

Der er fantastisk mange tilberedningsmuligheder. En, der ofte slår de andre, er dog røgning. At røge fisken giver en helt fantastisk smag, hvis du så ordner en mayonnaise, noget brød og nogle urter samt citron, så bliver det næsten ikke bedre.

Denne fantastiske smagsoplevelse kræver selvfølgelig nogle ting.

Det første er en god fisker. Det andet er en fisk. Og det tredje?

Brug en røgeovn med fantastisk resultat

Selvfølgelig din splitnye røggenerator. Med en røggenerator bliver det – ikke nemt – men muligt for dig at røge din fangst.

Det kan være lidt en udfordring i starten at finde frem til, hvor lang tid fisken skal have og hvor meget røg, der skal til.

Du kan selvfølgelig finde en masse hjælp online, der tager højde for de forskellige fisk, størrelse, røgeovn og brænde. Hvis du læser flittigt op, skal det hele nok gå som smurt.

Det vil helt sikkert være en fordel for dig, om du lige testede udstyret af med noget mindre værdifuldt end de friskfanget torsk. Det kunne være grøntsager eller fisk fra fiskehandleren.

På den måde får du et begreb om, hvor lang tid fisken skal have og hvilke ting du skal være obs på.

Skøn mad til hele familien

Når du har styr på brugen af din røggenerator, begynder det for alvor at blive sjovt.

Du kan ikke kun holde dig til at røge din fangst. Du vil også prøve kræfter med skinke, mørbrad, grønsager og hvad du ellers kan finde på – og hvorfor skulle du holde dig tilbage.

Det kan blive en drønlækker fornøjelse for hele familien, så længe du har tjek på temperaturen og følger retningslinjer for tilberedning med røgeovn.

I nogle tilfælde kan eksperimentet selvfølgelig også smutte, men så er du det klogere. Og al øvelse gør mester i sidste ende. 

Så kom ud og afsted på fisketuren med det samme, og hav røgegeneratoren klar derhjemme.