Man behøver ikke at være en modeekspert for at finde briller, der passer ens ansigt. Det handler blot om at tage højde for visse vigtige kriterier, der afgør, hvorvidt dine briller ser godt ud på dig. De vigtigste af disse er ansigtsform og hudfarve. Gør dette og du vil hurtigt finde de helt rette briller.

Ansigtsform

Er dit ansigt rundt, ovalt, kantet, diamantformet eller hjerteformet. Formen på dit ansigt afgør, hvilke briller der vil klæde dig.

  • Rundt ansigt: Briller der er kvadratiske eller rektangulære har det med at se bredere ud på et rundt ansigt. Denne egenskab kan få dit ansigt til at se slankere og længere ud, hvilket tilføjer balance til dine runde træk.

Undgå: Rammeløse briller, runde rammer og små rammer, da de vil fremhæve din rundhed og få dit ansigt til at se rundere ud.

  • Ovalt ansigt: Rammer, der passer et ovalt ansigt, har en stærk bro, der er bredere på den bredeste del af ansigtet og har en geometrisk form.

Undgå: Store rammer, der dækker mere en halvdelen af dit ansigt og dermed smider dit ansigtssymmetri ud af balance.

  • Kantet ansigt: Briller der blødgør din kantethed og sidder højt på din næseryg, ser bedst ud på et kantet ansigt. Ovale eller runde briller vil balancere og tilføje et tyndere udseende til dit ansigts kanter.

Undgå: Kantede rammer, da de vil trække ekstra meget opmærksomhed til dine kantede træk.

  • Diamantformet ansigt: Vælg briller, der fremhæver din snævre pande og som er bredere end dine kindben.

Undgå: Kantede briller, der fremhæver dine kinders bredde.

  • Hjerteformet ansigt: Det er her en fordel at vælge rammer, der balancerer din pandes bredde og dine kinders snæverhed. Briller, der sidder lavt på tindingen og med tykke rammer på bunden af glasset, vil tilføje bredde til den snævre del af dit ansigt. Runde briller eller briller med kurvede kanter, vil hjælpe med at trække opmærksomhed fra en bred, høj pande.

Undgå: En hvilken som helst slags briller, der trækker opmærksomhed til panden. Dette inkluderer briller med ekstra dekoration på deres top.

Overvej farver, der passer til din hudfarve

Ligesom hvordan dit ansigts form hjælper med at afgøre hvilke rammer, der ser bedst ud på dig, vil din hudfarve gøre det samme. Hudfarver kan overordnet blive delt op i to kategorier; varme og kolde hudfarver:

  • Varme hudfarver: Hvis din hud har en gullig, bronzeagtig eller guldagtig tone, har du en varm hudfarve. Hold dig fra kontrasterende farver såsom pasteller. Heller ikke sort eller hvid passer dig. Vælg i stedet brun, guld, honning, beige eller olivengrøn.

  • Kolde hudfarver: Hvis din hud har pink eller blå undertoner, har du en kold hudfarve. Undgå farver, der vasker dig ud, og vælg i stedet rammer, der er sølv, sorte, pink, lilla, blå eller grå.