Når du gerne vil i form, tabe dig og opbygge dine muskler, så er der en lang række forskellige måder, som du kan opnå dette på. Typisk handler det i høj grad også om, hvilket resultat det er, som du ønsker dig.

Vil du for eksempel primært tabe dig, så er det grøntsager og fedtfattig mad kombineret med motion, som du skal gå efter. Vil du bare gerne i bedre form, så er det interval- og konditionstræning, der gælder. Og vil du gerne opbygge muskelmasse, så er det styrketræning og specialiseret kost, du skal fokusere på.

Boost dine muskler med masser af træning

Hvis det er musklerne, som du gerne vil arbejde med, så er der en række forskellige ting, som du kan gøre. For det første kan du fokusere på at træne regelmæssigt og grundigt, så du kan opbygge og styrke dine muskler.

Det kan dog være svært at komme i gang med den rigtige form for træning selv, og her kan det være godt med en personlig træner – her kan du få råd og vejledning til din fremgangsmåde samt et specialiseret træningsprogram, for eksempel hos Casper Hessellund.

Kombiner din træning med den rigtige kost

Men træning alene kan ikke nødvendigvis gøre det. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at den rigtige kost kan have en utrolig fremmende effekt på musklernes størrelse og styrke. Det vil en eventuel personlig træner helt sikkert også være enig i.

Protein er nøgleordet her. Det er nemlig protein, som du skal fodre din krop med, hvis du gerne vil supplere din træning og opleve, at dine muskler vokser hurtigere, end de ellers ville gøre. Spiser du en særlig proteinholdig kost, fodrer du nemlig dine sultne muskler. Her kommer eksempler på 3 spiselige kilder til protein.

Kød er den ultimative proteinkilde

Når vi spiser kød, så spiser vi faktisk dyrenes muskler. Det er der ikke særlig mange af os, som tænker over i hverdagen – men dette faktum udgør faktisk en kæmpe fordel for dig, som gerne vil booste dine muskler med ekstra protein gennem kosten.

Fordi muskler består af store mængder af protein, får vi enormt meget protein, når vi spiser kød. Derfor er rigeligt med kød, især fra køer og lignende dyr, godt for dig, der drømmer om større muskler. Som supplement til kødet kan du med fordel sørge for at spise rigeligt med æg, der også indeholder proteiner.

Mæsk dig i bønner og linser

Du behøver dog ikke nødvendigvis at spise masser af animalske produkter for at få den nødvendige protein. For dig, som hellere vil spise grøntsager, kan produkter som bønner og linser levere et højt indhold af nærende og gavnende protein.