Vi ved alle at det er meget vigtigt at spise sundt i hverdagen. Men sund mad er trods alt ret dyr, især hvis det også skal være økologisk!

Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd til, hvordan du får råd til at spise sund kost i hverdagen. Læs med her hvis det lyder relevant for dig i din situation.

Prioritér sund kost i dit budget

Hvis du gerne vil begynde at leve sundere og spise sund mad, så er det også nødvendigt at du laver plads til dette i dit budget. Sund kost er som regel dyrere og det kommer vi simpelthen ikke uden om. Det er derfor også vigtigt, at det er reflekteret i dit budget og at du lægger nok penge til side til netop denne post i budgettet hver måned.

Hvis du ikke har et overblik over, hvor mange penge du egentlig bruger på mad i hverdagen for tiden, så er det en god idé at få dette overblik så hurtigt som muligt. Alt hvad det kræver er, at du sætter dig ned med dine bankudtog og regner sammen, hvor mange penge du har brugt på mad og indkøb de sidste par måneder.

Prøv at skelne mellem hvilke penge du bruger på at handle ind nede ved købmanden og hvilke du bruger på at gå på cafe med vennerne. Det er ikke helt samme post og cafebesøgene er mere en refleksion af sjove aktiviteter, som du laver med din sociale omgangskreds. Det hører derfor ikke nødvendigvis til din madpost, blot fordi du spiste en croissant sammen med vennerne forleden.  

Skal du låne penge til det?

Det er i bund og grund ikke en forfærdelig god idé at låne penge til et kontinuerligt forbrug, såsom sund kost. Det er okay at tage forbrugslån af og til, hvis man har brug for at øge sit forbrug i en kortere periode ad gangen, som for eksempel hvis man skal have en ny opvaskemaskine.

Men at spise sundere er ikke en midlertidig tilstand men (forhåbentlig) en permanent en. Du bør derfor i stedet for prioritere at finde plads til dette i dit nuværende budget.

Det kan dog af og til komme på tale at låne penge til sund kost. Det kan for eksempel være, at du skal holde et lille middagsselskab derhjemme og gerne vil have, at der kommer noget sund mad på bordet. I så fald kan det være en god idé at overveje at lån penge uden krav, så du kan holde en rigtig lækker middag for dig og dine venner.

Før du går i gang med at låne penge er det altid en god idé at benytte en banklån beregner. Med sådan en låneberegner kan man danne sig et bedre overbillede af hvor mange penge man skal låne, samt hvor dyrt det vil være at optage bestemt lån.

Og på den måde er man mere indforstået med ens økonomiske situation, efter man har optaget selve lånet – og man kan dermed undgå nogle ubehagelige overraskelser senere hen!