Overvejer du at købe et luksusur – men er du i tvivl, om du skal gå efter et nyt eller et brugt? Så er du landet det rette sted. Vi tager nemlig i denne artikel et kig på fordelene og ulemperne ved at købe nyt versus at købe brugt.

Nye ure

Når du køber et nyt ur, kan du nyde, at du er den første og eneste ejer af dette ur. Der er ingen andre end dig, der har gået med det – og du skal ikke leve med nogle små brugsspor. Når du har et nyt ur, kan du også være helt sikker på, at dit ur er i orden – og så er du dækket af en god garanti, hvis du alligevel skulle opleve nogle problemer. Derudover er du heller ikke i risiko for at blive snydt, når du køber et nyt ur hos en forhandler.

Der er dog også nogle ulemper ved et nyt ur. Det er især prisen. Nye ure koster betydeligt mere end brugte ure, så du skal regne med en større pris og en stor værdiforringelse til at starte med. Du kan altså ikke sælge dit nye ur for det samme, som du selv har givet for det.

Brugte ure

Den største fordel ved brugte ure er, at brugte ure generelt er meget billigere – faktisk helt op til 70 % billigere. Der er altså mange penge at spare ved at købe et brugt ur – og du vil derfor ofte have råd til et bedre og ”dyrere” ur, når du køber brugt. Derudover får du også et større udvalg på brugtmarkedet. Du er ikke begrænset til de nyeste ure, men kan vælge ure fra et utal af mærker, årgange og stilarter – og det gør, at du ofte har større held med at finde dit drømmeur på brugtmarkedet. I mange tilfælde kan du endda være heldig at finde et brugt ur, der stadig har leveringsgaranti på de originale reservedele – så du får fordelene ved et nyt ur til prisen på et brugt ur.

Der er dog også nogle enkelte ulemper ved brugte ure. Den største ulempe er, at du har en stor risiko for at blive snydt på brugtmarkedet. Det er nemlig svært at se forskel, og det betyder, at du hurtigt kan komme til at betale alt for meget for et falsk ur. Vi anbefaler derfor altid, at du udelukkende handler med renommerede forhandlere – uanset om der er tale om et brugt Tudor ur, brugt Omega ur eller brugt Rolex ur. Det er selvfølgelig ofte lidt dyrere end privat handel, men så er du sikker på at få et ægte ur – og du får endda 2 års reklamationsret.