Det er vigtigt at fastslå, at det er svært at få lov til at få et billån trods RKI, hvis man er registreret hos RKI, dog er det ikke umuligt at få billånet gennemført. Men først og fremmest, så skal du finde en låneudbyder, som er villig og klar til at låne dig penge. Derefter er det vigtigt, at du nærlæser vilkårene, som gør sig gældende for et billån hos udbyderen. Det er vigtigt, at du er klar over, hvad der kræves af dig som låner, før du sidder og drømmer om den bil, som du har planer om at låne penge til. Hvis ikke du nærlæser vilkårene for billånet, så kan det blive en meget dyr og trist oplevelse, når du får den bil, som du har drømt om.

Kom ud af RKI

Netop at sørge for at komme ud af RKI, er det som foreslås mest. Når du ikke længere står registreret i RKI, så vil du kunne foretage lån på samme almindelige måde, som den almene borger har mulighed for. Nogle allierer sig med familie eller bekendte, for at nå til bunds i gælden man har. Du kan som regel sikre dig en lavere rente, hvis du samler alle dine lån i et, så du kun har et lån du skal arbejde på at betale tilbage. Det vil være et større beløb, men renten vil være mindre, og det vil formentlig kunne hjælpe dig meget i sidste ende.

Prøv at låne penge et andet sted

Mange foreslår, at du skal snakke med familie og venner som du har tætte, for at se om de vil låne dig penge, hvor du så ikke skal betale renter og mere tilbage. Da det tit er renterne som kan skabe problemer for dem som låner penge, og det bliver blot værre, hvis man så ikke formår at betale pengene tilbage, og overholde de vilkår som man har skrevet under på, da man tog lånet i første omgang.

Nogle giver dig mulighed for at forklare

Du kan komme ud for, at der bliver bedt om en forklaring på, hvad du vil gøre for at komme ud af RKI, og hvad du vil gøre i fremtiden, for at undgå, at du ikke formår at betale lån i fremtiden, som sørgede for du blev registreret i RKI i første omgang. I den situation er det vigtigt, at du er helt hundrede procent ærlig, og ikke prøver at skjule noget. Nogle udbydere vælger nemlig at udbyde billån til nogle som er registreret i RKI, efter, at de har haft en samtale og snakket med vedkommende, da de så forstår situationen som du sidder i, og derefter vælger om de vil tilbyde billånet eller ej.