En crosstrainer er en af de mest effektive allround træningsmaskiner. Den træner på en forholdsvis skånsom måde de fleste muskelgrupper i kroppen.

Du arbejder med fødder, ben, balder, mave, arme og ryg. Det må man jo sige, er nærmest hele kroppen.

Hvis du kunne rykke sådan en maskine ind i dit hjem så kunne du simpelthen træne, lige når du har lyst.

Giv den gas derhjemme

Hvis du vil noget seriøst med din træning, så kan det være en god idé at få indrettet dig med denne maskine derhjemme. Så kan du give den lige så meget gas, som det skulle være.

Du kan selv dosere, hvornår du træner, hvor længe du træner og hvor hårdt du træner.

Når du har en crosstrainer stående, så er den altid tilgængelig, og du kan bruge den, om du har lidt eller meget tid.

Afhængigt af din tid, dit humør og din træningskurve, så kan du bare steppe op på crosstraineren og give den gas med den træning, som du trænger til.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Der findes mange crosstrainere til hjemmebrug. Du bør ubetinget vælge en af de bedre. Den vil du få mest glæde og mest gavn af med tiden.

En god maskine skal være solid og stabil, og så skal den have flere træningsprogrammer på repertoiret.

Effektiv, men skånsom træning

Selv om crosstraineren træner så bredt og effektivt, så træner den samtidig ret skånsomt. Det gør den, fordi maskinen fordeler belastningen over hele kroppen.

Tilmed styrker den også din kondition, så alt i alt er crosstraineren det optimale træningsredskab.

Regelmæssig træning på denne maskine vil øge din kondition, udholdenhed og muskelstyrke. Så der er temmelig meget at vinde, hvis du udnytter det, at du har sådan en stående derhjemme. Du skal bare sørge for, at du får den brugt – også når den efter en tid mister nyhedens intersse.

Fedtreducerende træning

Det, at du på en crosstrainer kan træne all round, er medvirkende til, at du også kan forbrænde en del kalorier, når du bruger den.

Det betyder, at du i forbindelse med en slankekur med stor fordel kan træne på maskinen. Det er altid fornuftigt at kombinere kostplan og træningsprogram, når du ønsker at tabe vægt og at leve sundere generelt.

Det er vigtigt – og også klart mere langtidsholdbart i forhold til et vægttab, at du sørger for at gøre det langsomt og fornuftigt. Det er både sundere og mere effektivt.

Husk også at fortsætte med at træne, selv om du har opnået dine slankemæssige mål. Det er stadig sundt at træne, og det kan være medvirkende til, at du bedre kan holde din nye vægt.

Hvis du blive ved med at synes, at det er en god, sjov og effektiv træningsmetode, så er der jo heller ingen grund til at holde op.