Måske har du fået styr på din kost. Du lever måske efter de gængse kostråd. Har styr på dit sukkerindtag og kan sige nej hvis du bliver budt en masse usundt. Måske har du nu overskud til at begynde på en form for sport.

Her kommer nogle ideer til, hvordan du får dig rørt mere i en travl hverdag.

Grib cyklen og cykel på arbejde

Måske har du svært ved at finde tid til at dyrke motion. Hvis du ikke har urimelig langt til arbejde, er det måske en ide at gribe cyklen og cykle på arbejde. Hvis du ikke har en racercykel eller mountainbike, kan du stadig få en god oplevelse ud af det. Grib din cykel, uanset hvilken du har. Uanset om det skal gå hurtigt eller det mest skal foregå som en rolig tur, vil du helt sikkert mærke den øgede aktivitet i din hverdag.

Det kan være en fordel at tænke på, om man har det udstyr, der skal til. For eksempel en cykelhjem er nødvendig, når man begiver sig ud på en tur. Ligeledes kan det vær rart med de rette cykelstrømper, da disse er svedabsorberende. Du kan eventuelt have cykelstrømper på hjemmefra og skifte efter cykelturen, når du er mødt ind på job, til nogle almindelige strømper.

Gå en tur og sæt dig et mål

I denne corona tid kan det være svært at få den motion, man gerne vil. Overvej, om du har mulighed for at liste en lille eller stor gåtur ind i dit dagsprogram.

Måske tænker du, at det ikke gavner ret meget med en gåtur, men der tager du fejl. Al bevægelse er nemlig gavnligt. Mange får det rigtig godt af at gå en tur i den flotte danske natur. Både de længere ture, men også de kortere ture tæller. Flere beretter om, at en tur ud i den flotte natur nærmest er meditativt for dem. Udover at det er godt for fysikken er det også utrolig godt for psyken at gå en tur. Jo oftere man går, jo højere tempo vil man kunne gå i. Du kan evt. starte med at tage nogle flere gåture i haven. Så finder du måske også lige et eller andet, der skal ordnes så som jeres vinterglans bunddække. Havearbejde er nemlig også en god måde at komme ud og få sig rørt.

Gode sko er et must for at få en god oplevelse med at gå. Samtidig kan et par cykelstrømper være bekvemme, da disse er svedabsorberende. Hvis du bliver rigtig bidt af det, kan det være du gerne vil begynde at tælle skridt eller kilometer. Det kan du enten gøre med din smartphone eller med et smartwatch. Snør skoene og kom ud og gå.