Alpakaulden er kendt for sin blødhed. Den er super blød, varm og kradser ikke. Perfekt hvis man skal strikke til børn. Den er lækker at have i hænderne, mens man arbejder med den, hvilket giver en endnu større arbejdsglæde. Det mest populære alpakagarn, er den fra Drops. Den er ekstra blød og kan fås i mange farver. Drops air – se alle de flotte farver her hos Kukuk.dk. Til opskrifter med uldgarn, kan du nemt udskifte garntypen med alpakauld, og svøbe dig i den lækreste bløde uld.

Alpakaens lækre uld

Alpakaulden kommer fra alpakaen, som er et sydamerikansk dyr, der er i familie med lamaen. Alpakaens uld har været brugt i flere tusinde år. Især til at holde varmen om vinteren. Alpakaens uld er blød som silke, og så er den god til at holde på varmen. På grund af den lækre uld, er flere begyndt at have opdræt af alpakaer, så ikke al ulden skal importeres fra Sydamerika. Når først du har mærket ulden, har du svært ved at kunne bruge andet fremover. Har du endnu ikke prøvet det, så er det bare om at komme i gang.

Garnets kvalitet

Kvaliteten på Drops air er endvidere rigtig god. Man skal ikke være nervøs for at garnet knækker undervejs. Det færdige produkt skal behandles lige som almindelig uld, for ikke at krympe eller filte. Det skal altså vaskes skånsomt på et uldprogram, hvis det er nødvendigt at vaske. Ellers er det ud i frostvejret med det, så snart vi har frost. Er der sne, kan man lægge uldtøjet direkte på sneen og lade det ligge natten over. Så er det rent og lugtfrit dagen efter.
Kvaliteten taget i betragtning, så er garnet tæt på uhørt billigt.

Et univers af garn

Hvis du er bidt af en gal strikker, så vil du med garanti kunne lide kukuk.dk. De forhandler det lækre alpakagarn i mange farver. Kukuk har desuden stort udvalg inden for garn og tilbehør. Her finder du alt i garn, samt alverdens tilbehør. Der er for eksempel et pænt sortiment af strikkepinde og hæklenåle. Derudover er der et hav af opskrifter. Kan du godt lide gode tilbud, så tjek deres restsalg. Her er priserne helt i bund.

En masse inspiration

Mangler du ideer eller inspiration til dit næste håndarbejdsprojekt, så er der en bred vifte af inspiration at hente hos Kukuk. Der finder du alt fra bøger, kataloger samt diverse opskrifter. En tur på biblioteket eller på nettet, kan selvfølgelig også give dig meget inspiration, og før du ved af det, så er listen med kommende projekter blevet meget lang. Så er det blot at starte fra en ende af og strikke derudaf.