Det øjeblik som der er blevet ventet på de sidste 4 år er kommet, der er blevet udskrevet valg. For mange er det sikkert, hvem de stemmer på, for andre er det ikke helt så nemt at træffe et valg. Dog er der ingen grund til bekymring. Hvis du ikke er helt sikker på, hvem du skal stemme på, så er dette et godt tidspunkt, at undersøge de forskellige partier og deres folketingskandidater.

Når først du har fået styr på de forskellige partier og folketingskandidaterne, så er det nemmere for dig, at få et overblik og vælge hvem du skal stemme på.

Få styr på de forskellige folketingskandidater

Der er en del forskellige partier og kandidater, som der skal holdes styr på. Dette kan også gøre det uoverskueligt, når du skal bestemme hvem der skal stemmes på, især hvis du ikke går meget op i politik til dagligdagen. 

Hvis du skal danne et overblik over de forskellige partier, så kan det være en idé, at starte med de største partier; Venstre, Radikale Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Når du har fået styr på disse, og har sat dig ind i hvem der er folketingskandidaterne, så kan du begynde, at kigge nærmere på de andre partier, såsom; Alternativet, Nye Borgerlige, Frie Grønne, Det konservative Folkeparti osv. 

Undersøg de forskellige partier 

Når du skal undersøge de forskellige partier, så er det vigtigt, at du undersøger, hvem de er, hvad de gerne vil opnå, deres holdninger til forskellige ting, og hvem der er del af partierne. Dette er nødvendigt for dig at vide, for at du kan træffe den beslutning, som du kan være stolt af, og sikker på, når valget er over. Dette gør det også nemmer for dig, at følge med i politik til daglig, så du ikke står og er forvirret.

Der er mange danske partier, som du skal holde styr på, når du skal til valg. Dette gælder også i relation til folketingskandidaterne. Det kan derfor være en stor opgave at få styr på alle. Det kan derfor være en idé, at kigge på få partier af gangen, og tage dig tid til det, så du kan være sikker på, at du sætter det rigtige kryds til valget.