Det kan være rigtig lækkert at have sine egne frugter, så man gror helt selv ude i haven. Vil du gerne i gang med dette? I så fald skal du læse med her!

I denne artikel vil du kunne finde nogle gode råd om, hvordan du finder ud af, hvilke former for frugter og grøntsager du kan få ud i haven. Læs med her, hvis det er af interesse for dig.

Tænk på klimaet

Det er først og fremmest meget vigtigt at overveje, hvilket klima dine frugter og grøntsager kommer til at gro i. Det er for eksempel ikke altid en god ide at gro cox orange æbler. I Danmark kan vi sagtens tillade os at gro nogle æbletræer ude i haven. I Danmark har vi nemlig det helt rette klima til det. Men der er jo forskel på æblesorter. Prøv at finde ud af, hvilken æblesort der er den bedste for dig.

Hvis der er en bestemt form for frugt eller grøntsag, som du rigtig gerne vil have, men der ikke passer til det danske klima, så bliver du nødt til at købe det i stedet for. Du kan for eksempel køb ananas kirsebær eller lignende mere eksotiske frugter og grøntsager inde på nettet.

Hvor nemt er det at passe?

Det er samtidig en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, hvor nemt det er at passe disse frugter og grøntsager, som du planter ud i haven. Hvis du ikke har særlig meget tid at gøre godt med, så du skal det ikke være nogle grøntsager, som er for bøvlede at passe. I så fald vil du ikke blive glad for dem i det lange løb.

Prioriter i stedet for at have nogle frugter og grøntsager ud i haven, som er nemme at passe.