Der er rigeligt at se til for en husejer. Du skal løbende tjekke huset ude og inde og sørge for, at eventuelle skader bliver udbedret, og at resten bliver vedligeholdt, så det kan holde i så lang tid som muligt.

En af de mindre, men meget vigtige ting, som du skal have styr på, er tagrenderne. De har den yderst vigtige opgave at lede regnvand og smeltevand væk fra huset og væk fra soklerne. Hvis ikke det var for tagrenderne, så ville alt det meget vand, der falder på tagets store areal ende nede ved husets sokler. Det ville være meget skidt.

Hvis tagrenderne er defekte

Hvis ikke tagrenderne er intakte, så vil der ende noget vand på steder, hvor det kan risikere at gøre skade. Vandskader skal man ikke spøge med. Derfor skal defekte tagrender enten repareres eller skiftes ud. Det kan du vælge at gøre selv, eller du kan hyre et professionelt firma til at gøre det.

Om du vælger at gøre det selv, eller få et firma til at gøre det, afhænger nok af, om du har mod på opgaven, og om tagrenderne er nemme at komme til, og om deres forløb er ligetil. Uanset hvad så skal det gøres – og helst lidt hurtigt.

Hvad koster det at få monteret nye tagrender?

Der er flere faktorer, der spiller en rolle i forhold til prisen på at få monteret nye tagrender, som Bygge & anlægsavisen.dk også skriver.

Du kan få tagrender i forskelligt materiale. De kan være lavet af PVC, at stål eller af aluminium. De varierer selvfølgelig i pris, og det er forskelligt, hvor let materialet er at arbejde med. Det giver også et forskelligt finish og udseende til huset, om du vælger det ene eller det andet materiale.

Så betyder det selvfølgelig også noget, hvor mange meter tagrende, der skal bruges. Endelig afhænger prisen også af, om du selv monterer tagrenderne, eller du har et professionelt firma til at gøre det for dig.

Hvis du vælger at få et firma til at montere tagrenderne, så er det altid fornuftigt at indhente for eksempel tre forskellige tilbud, så du har noget reelt at vælge imellem. Der kan være forskel på priserne, og der kan være andre forskelle, der gør, at du foretrækker det ene firma frem for det andet.

Det er i hvert fald super vigtigt, at tagrenderne og nedløbsrørene bliver skiftet ud, når det er tiltrængt.