Klimaet og den globale opvarmning er det helt store emne på alle danskeres læber lige nu. Kigger man på den offentlige debat for blot nogle få år siden sammenlignet med nu, så er det helt utrolig, hvor meget mere behovet for en grøn omstilling er begyndt at fylde.

Det gør den selvfølgelig af en grund. Det er nemlig begyndt at blive sidste udkald for vores klode, hvis vi vil blive ved med at kunne leve på den måde, som vi gør lige nu. Derfor dukker der nye, grønne initiativer op overalt, både lokalt og globalt.

Du kan gøre meget i hjemmet

Men vidste du godt, at du faktisk kan gøre rigtig meget som privatperson og faktisk også i dit eget hjem? Det kan du, for det er i høj grad vores egne vaner som forbrugere og privatpersoner, der er med til at udlede en masse drivhusgasser, slide på naturen og facilitere den globale opvarmning.

Lad os i denne artikel kigge lidt på, hvad man kan gøre i sin husholdning og i sit hjem. Her er der nemlig rigtig mange forskellige ting, man kan tage fat på. Den først er den løsning, som man bruger til varme.

En moderne varmepumpe er mere grøn

Alle hjem og boliger er forskellige, og derfor er de varmeløsninger, som man har i sit hjem, heller ikke altid ens. Og nogle løsninger er bare bedre set i forhold til miljøet end andre. Her kan man for eksempel fremhæve en kompakt, moderne varmepumpe fra Panasonic.

Det fede ved denne teknik til opvarmning af hjemmet er, at den udnytter den varme, som allerede findes i naturen. Det vil sige, at en moderne varmepumpe ikke kræver, at man producerer varme på en kunstig måde. Det batter enormt meget på det grønne barometer, og derfor kan dette være et rigtig godt sted at starte.

Vælg sæsonens råvarer

Du kan også gøre rigtig meget i forhold til de valg, som du træffer, når du handler ind. For der er stor forskel på det CO2-aftryk, som diverse produkter har. Og en af de helt udslagsgivende faktorer er, om de grøntsager, du køber, er i sæson.

Det handler mest af alt om, hvorvidt de er i sæson i Danmark. Vælger du danske råvarer frem for udenlandske slipper du for varer, som er blevet fragtet langt med lastbil, båd eller fly. Dermed er der blevet brugt langt mindre CO2 på dem end ellers.

Skær ned på kødet

Det handler alt samme om balance, og der er ingen, som beder dig om at være fanatisk. Der skal være plads til at leve godt og sundt, og derfor opfordres du på ingen måde til at droppe kødet helt.

Men vi danskere spiser i gennemsnit langt mere kød, end vores krop har brug for. Du kan derfor sagtens skære ned på dit forbrug af kød, uden at det på nogen måde kommer til at betyde noget for din sundhed. Dette vil kloden også takke dig for.