Mange danskere oplever at have så travlt med alt fra arbejde til fritidsaktiviteter, at de ikke evner at prioritere maden i så høj grad, som de ellers ville ønske. Det er ærgerligt, for der er ingen tvivl m, at god, hjemmelavet mad kan bidrage til mental såvel som fysisk sundhed for både børn og voksne. I stedet lever fastfoodbranchen stort på danskernes travle vaner, men det samme gør sig heldigvis gældende for de sundere alternativer såsom måltidskasser.

Have-grønt for børn og voksne

Det er altså helt acceptabelt at føle sig travl fra tid til anden, men hvis du også gerne vil forsøge at leve sundt og give dine børn gode madvaner, er måltidskassen det oplagte valg. Friske råvarer og gode opskrifter bliver serveret lige til døren. Vil du også gerne give børnene en oplevelse af selv at bidrage til maden, kan I med fordel begynde at dyrke noget i haven. I behøver på ingen måde at lave baghaven om til en grøntsagsmark, men køb hindbærbuske og lad gerne børnene sørge for dem. Så vil du opleve børn engageret i livet uden for hjemmets fire vægge og som er irrationelt glade for at se netop deres hindbær på sommersalaten.

Hvis dine madproblemer i forvejen udspringer af mangel på tid, kan det dog være fristende at afskrive det at dyrke grønt i haven som endnu en tidsdræner. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være tilfældet. Som nævnt, kan du for eksempel lade børnene tage sig af det. Alternativt kan du også finde en såkaldt kapillærkasse, der sørger for vand og gødning til dine planter i flere uger. De er godt nok ikke ligefrem pæne, men find skjulere til kapillærkasser, og så vil du opleve, hvordan dine nye madvaner ligefrem kan komme til at pynte i haven.