Et nyt år er altid en god anledning til at gå i gang med et nyt projekt eller en hobby. Det kan være alt fra havearbejde, hvor du kn gro egne kirsebærtræer, til at begynde at bage, eller noget derimellem. Det kunne for eksempel være at lave en lækker kirsebærmousse med dine egne kirsebær.
Er der en skytte gemt i dig, eller er du allerede en erfaren jæger, kan du med fordel prøve kræfter med et luftgevær.

Fang din egen aftensmad

Et luftgevær egner sig til at jage småvildt og fugle. Ville det ikke være lidt af en præstation at fange sin egen aftensmad? Du får mere respekt for det, du spiser og kan følge hele processen, fra du har nedlagt dit bytte, til det lander på din tallerken.

Du udvider desuden din horisont på madfronten, og kan afprøve en ny opskrift alt efter, hvad du får med hjem. Undersøg om der er områder i nærheden af dig, hvor det er tilladt at gå på jagt.

Værd at vide om luftgevær

Et luftgevær er, som navnet antyder, et gevær, som bruger luft til at skyde haglet afsted. Du skal være fyldt 18 år, før du må eje, anvende og opbevare et luftgevær. Hvis du er medlem af en skytteforening, har du også tilladelse, også selvom du ikke er fyldt 18 år endnu. Hvis dit luftgevær har en kaliber på mere end 4,5, skal du have våbentilladelse eller jagttegn.

Den rigtige haglstørrelse

Uanset om du vil skyde efter skydeskiver eller dyr, er det vigtigt, at du bruger den haglstørrelse, som passer til netop dit luftgevær og dit formål med skydning. Du kan købe Diana luftgevær haglstørrelse her, som passer til dit luftgevær.

Et luftgevær er en investering, men det vil holde i lang tid, hvis du passer ordentligt på det. Du kan altid opgradere kaliberen af luftgeværet alt efter dit niveau.

Kend dine ambitioner

Når du prøver kræfter med et luftgevær, er det vigtigt, at du ved, hvad du laver, eller er sammen med nogen, som gør. Våben er ikke legetøj, og derfor skal du være opmærksom, når du bruger det, så du og andre ikke kommer til skade.

Når du først har fået styr på, hvordan du bruger luftgeværet, kan det blive en hyggelig beskæftigelse. Går du på jagt, får du en masse frisk luft og gode oplevelser både alene eller sammen med andre. Det kan også være, at du vil nøjes med at skyde til måls og blive en bedre skytte.

Uanset, hvilken tilgang du vælger, vil du få skærpet dine sanser og få et adrenalinkick ud af det.