Det vi før i tiden kaldte for net caféer, er de sidste par år blevet skiftet ud med ”gamer klubber”, og har oplevet rigtig stor tilgang af børn og unge, der har samledes for at nyde hinanden og deres fælles hobby – nemlig gaming. Der har været liv og glade dage, hvor børnene kunne spille deres yndlings spil mod hinanden, mens de fik slik, cola, pizza og hvad der ellers hørte sig til.

Billedet ser i dag noget anderledes ud. Pga. regeringens vedtag om, at der ikke må være større forsamlinger, så vi ikke smitter hinanden med Coronavirus, ligger kamparenaerne rundt i landet øde hen. Hverken personale eller børn møder i dag ind for at spille og hygge sig.

Det kunne være at denne artikel var en kedelig affære, men heldigvis har de unge mennesker fundet råd for dét ikke at kunne mødes ”face to face”.

De digitale gamervåben tages for alvor i brug

De unge har med deres hurtige fiberforbindelser i hjemmet hurtigt omstillet sit til at skulle annihilere deres kammerater fra hjemmets trygge rammer. Mange forældre har derfor været nødsaget til at købe den bedste gaming computer eller den bedste gaming laptop til deres børn – så er børnene underholdt, det er stadig sociale med deres venner, og forældrene får lidt fred og ro til andre af hverdagens tiltag.

Det er ikke kun computere der bliver indkøbt i stor stil lige pt. Det er også alt det gaming-udstyr som de unge plejer at bruge nede fra klubberne – gaming headsets, gaming tastatur og gaming muse. Det går jo ikke at de taber en kamp bare fordi virussen raserer udenfor.

Når vi bliver hjemme, eksploderer nethandlen

At der bliver handlet ekstremt meget gear lige nu, er noget der kan mærkes i de butikker der har valgt at sælge deres produkter online. I andre lande er det blevet så slemt, at f.eks. Amazon kun leverer de mest vigtige og essentielle produkter ud til deres kunder. Har man i Spanien f.eks. bestilt en computer til at spille på, kan der være ventetider på op til 4 uger.

Herhjemme kan butikker som Wupti og Proshop heldigvis stadig følge med, dog med et par dages ekstra leveringstid.

Der er også krig mens vi venter

Mens vi så venter på, at pakken til bette William dukker op, er der stadig mulighed for, at han kan blive placeret med en mobil i hånden, og bruge lidt tid på noget mobil-krigsføring mod vennerne. Det kan f.eks. være mobile versioner af de populære spil PUBG og Fortnite der bliver spillet indtil enten mobilen går tør for strøm, eller til Postmand Per dukker op med det nye spilleudstyr til sønnike.