Hvis du er en ven af miljøet, har du sikkert allerede solceller på taget og en elbil i garagen – men der er faktisk mange flere områder, hvor du kan være god ved miljøet. Det er især når du vælger feriedestination.

Hvis du f.eks. vælger at flyve på ferie, skal du regne med et CO2-udslip på 223 g pr. km. Det er meget mere end hvis du f.eks. rejser med bus eller tog. Hvis du altså i forvejen arbejder på at minimere dit CO2-udslip hjemme, så er det jo ærgerligt at sende mange ton CO2 ekstra ud i atmosfæren, når du skal ud at rejse.

Men hvordan holder man så lige en CO2-venlig ferie? Vi kommer her med vores bedste tips til, hvordan du kan holde CO2-udslippet på et minimum, når du skal på sommerferie, vinterferie eller påskeferie – uanset om du vælger at blive i Danmark eller skal ned sydpå.

Vælg et CO2-venligt transportmiddel

De bedste rejsemetoder er elbiler og busser. Elbilen er især god, hvis du har solceller på taget. Det betyder nemlig, at du slet ikke skal regne CO2-udgiften ved at udvinde strømmen fra fossile brændstoffer med i det endelige resultat. Det kan dog give nogle udfordringer i forhold til, hvor du kan tanke, især når du skal langt og måske endda ned igennem Europa. Hvis du skal længere væk, er bussen derfor den ideelle løsning. Du har nemlig så ét køretøj med en almindelige motor, men du har rimelig mange pladser til rådighed. Det er især en god løsning med turistbusser, hvis du skal afsted med hele familien eller en stor vennegruppe – og så er I også sikret transport på hele turen.

Vælg et grønt hotel

Der findes flere hotelkæder, der har en grøn tilgang til miljøet og hvor denne tilgang er blevet et vigtigt salgsargument. Du vil derfor sagtens kunne finde et grønt hotel i din søgning – og selvom det måtte være en smule dyrere, er det en god miljøbeslutning at lægge dine penge hos de hoteller, der tager miljøet alvorligt.

Spis miljøvenligt

Når du skal spise på din ferie, er det en god idé at købe ind i lokale butikker og her specifikt gå efter råvarer og madvarer, der er dyrket i området. Det kan nemlig nedbringe dit CO2-fodspor en hel del, når du går efter varer, der har kort fra produktion til forbruger. Det er også generelt at gå efter at spise primært grønt og helt gå udenom animalske produkter.