Mange har nok stået i en situation, hvor de har haft brug for penge. Mængden af mulige årsager er næsten ubegrænset, og indbefatter tab af arbejde, bilproblemer, stjålet computer, lyst til en ferie, og meget andet. I mange tilfælde har man akut brug for at erstatte noget, fordi ens indtjening er afhængig af det, og her vælger mange at tage et lån.

Det er dog langt fra alle, der kan håndtere at låne penge, og dermed ikke formår at betale det tilbage til tiden. Så kan man ende på RKI, hvilket giver dem et stort problem, hvis de får brug for at tegne et nyt lån.

Derfor er det vigtigt at have styr på sin økonomi

RKI er en database over forbrugere, som har haft problemer med at tilbagebetale lån. At være på den liste gør det meget svært at overbevise banker og andre virksomheder om at lade en tegne et nyt, da de selvfølgelig ikke er interesseret i at låne penge ud som de ikke får tilbage.
Vil du ikke ende på RKI, er du nødt til at have styr på din økonomi. Sørg for at have et grundigt budget, hvor du tager højde for alle dine udgifter og indkomster. Sæt nogle klare mål for hvad du skal bruge lånet til, og overhold dem. Sørg endelig for ikke at låne for mange penge, da du jo skal betale renter af dem. Kig flere muligheder igennem, før du beslutter dig for hvilket tilbud du vil vælge. Hvis du gør de ting, kan du være sikker på ikke at ende på RKI.

Forbedr dine chancer for lån, hvis du er på RKI

Er skaden dog sket, betyder det ikke, at du bare skal smide håndklædet i ringen. Der er nemlig mange måder, man kan finde en villig lånudbyder, selvom man er indregistreret. På låntrods.dk kan man finde gode råd og løsninger, både på hvordan man gør det, og hvad man skal være opmærksom på – mange lånudbydere der tilbyder lån for folk på RKI har en tilsvarende høj rente, der kan gøre det til en endnu dyrere forretning. Hjemmesiden hjælper dig for eksempel med at opstille din økonomi på en klar og overskuelig måde, så man virkelig kan vise at man er blevet en ansvarlig låner.

Disse lån er gode at vælge

Der er nogle lån, der er nemmere at få end andre. Det gælder især de små, hurtige lån som kviklån og SMS-lån, der kombinerer en kort løbetid med en relativ høj rente – hvilket betyder, at man betaler et stort beløb hver måned.
De lån kan være en dårlig forretning, især hvis man stadig har problemer med økonomien. På Dit-kviklån.dk er der mange fremragende råd til, hvordan man undgår at komme på RKI, kommer ud af den igen, og får taget et lån selvom man står der.