Corona-pandemien trækker ud, og det kommer ikke bag på nogen, at det er ved at være uudholdeligt. Bor man på landet, kan man gå lange ture og nyde det fri, men så heldig er du ikke, hvis du bor i København. Så hvad kan du lave i København under Covid-19? Når byens restauranter og butikker er lukket ned, og du ikke må se dine venner eller gå på museer, hvad er der så at tage sig til? Det kan medier som digitalenyheder.dk hjælpe dig med at finde ud af, men du kan også få inspiration og gode idéer i de næste afsnit!

 

København: Ting at lave

København er en gammel by, og alt efter hvilken del, du bor i, kan du gå på opdagelse i de gamle gader. I stedet for at gå ned ad hovedgader og blive distraheret af butikker, så se på arkitekturen i byen og få et nyt perspektiv. Der er mange ting at lave i København, men med en virus i omløb er det ikke den bedste idé at opsøge store parker og landemærker. Så søg ud i mere afsides egne. Hvis du ikke har bil, så tag din cykel eller gå på egne ben – hvad ellers er der at lave? Nyd, at du ikke har travlt, og begiv dig ud i det blå. Du ved aldrig, hvad du finder. Hav altid et mundbind med, om ikke andet, så i tilfælde af at du bliver nødt til at tage bussen.

 

Sammen på afstand

Der er mange ting at lave i København, men hvis du er en selskabspapegøje, kan det virke ubetydeligt: Du kan jo ikke være sammen med nogen. Det kan også være, du er i risikogruppen, og er ved at kede dig ihjel. Hvad er der så at lave i København?

Der er faktisk lige så meget at lave, som du vil!

Invitér dine venner til kaffe og kage – nej, ikke hjemme hos dig selv, men hver for sig! I kan enten som gruppe aftale at finde en kage ved jeres lokale bager, eller du kan bage og smutte forbi dem med den, sikkert pakket ind og placeret udenfor deres dør. Det kræver lidt kreativ tænkning, men det er ikke umuligt. Over video kan I så sidde og snakke sammen. I kan spille banko, Kahoot eller gæt-og-grimasser. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og efter næsten et år er der mange kreative forslag spredt rundt på nettet. Hvis I har lyst, kan I også se en film sammen. Tjenester som Disney+ har en funktion, der tillader flere brugere at se den samme film på samme tid, men du kan også slutte dit opkald til skærmvisning og se sammen på den måde.

Så længe, det holdes privat, er der ikke meget, der ikke kan lade sig gøre. Du og dine venner kan arrangere fredagsbar eller gå en tur med hinanden ”i lommen”. Hvor der er vilje, er der en vej, og de eneste forhindringer er dem, du selv sætter op.