Synes du tit, at det kniber med at få tid til at lave nogle gode nærende måltider? De fleste lever i en travl hverdag, hvor convenience food er lettilgængelig, og kan spare os for en masse tid i løbet af dagen. Når vi så kommer hjem, er der ofte et minimum af tid til rådighed, inden aftensmaden skal stå på bordet.

En gang imellem, kan det være befriende at slippe de stramme tidsrammer, og give sig selv lov til at eksperimentere i køkkenet. Den selvtilfredshed, der opstår, når man smager et lækkert hjemmelavet måltid, er fantastisk givende.

Så hvad venter du på? Slip kreativiteten løs, og brug en weekend på at kaste dig ud i de spændende retter, som du altid har drømt om at prøve af.

Pift dine middagsretter op med spiselige blomster

Når først man giver sig selv lov til at bruge lidt ekstra tid i køkkenet, åbner det op for et hav af nye muligheder. Der bliver tid til brød, der skal hæve af flere omgange og velduftende simreretter, der står på komfuret en hel dag. Ikke nok med at du kan få afprøvet en masse nye retter, men du kan også få tid til at have fokus på den helt perfekte anretning, som gør måltidet til et sandt kunstværk.

Prøv at sætte ekstra kulør på dine retter, ved at anvende spiselige blomster som pynt. Husk at være sikker på, at de blomster, som du benytter, de er spiselige. Tag ikke hvad som helst, der er tilgængeligt i haven, men hold dig til blomster som f.eks. timianblomster, geranium blomster og forglemmigej, når du skal pynte dine anretninger. De spiselige planter bliver også en frydefuld tilføjelse i haven, når de står og pynter sammen med de andre prydplanter.

Glem ikke den gode køkkenhygiejne

Det er uden tvivl skønt at tilbringe sin fritid med at finde på nye spændende retter. Tiden i køkkenet flyver forbi, og du får kreeret en masse lækkerier, som familie og venner kan sætte tænderne i. Men nogle gange ender det også med, at køkkenet ligner en slagmark efter de kreative udfoldelser.

Vil du gerne være sikker på, at du får det hele med i din rengøring? Så klik videre, og læs mere om rengøringsartikler her.

Når man går i køkkenet, er det ekstra vigtigt at have fokus på hygiejne, så vi undgår en forfærdelig omgang madforgiftning. Hygiejne er generelt en god ting at have styr på, ikke kun i køkkenet, men også i husets andre rum.