Har man grønne fingre, plads i haven, og elsker at se noget vokse, så skal man da dyrke sine egne afgrøder i sin have. Det er en god ting at være selvforsynende, så man også ved, at de ikke er sprøjte med giftige kemikalier med mere. Man får også ofte en helt andet holdning til de afgrøder, som man selv producerer, og det er nem måde at spare penge på. Hvilke afgrøder, der kan betale sig at så i netop din have, er en individuelt smagssag. Måske du er helt tosset med radiser eller gulerødder, som er hyppige afgrøder, så skal du naturligvis så dem. Men her under er der 3, også hyppige afgrøder, som man også bør overveje at dyrke i sin have. Ønkser du inspiration kan du kigge her.

Rabarber

Rabarberen pryder en have med sine store, flotte blade. Samtidig er det altså også en rigtig god køkkenurt, som man også kan få en masse produktivt ud af. Hvis du altså kan lide dem. Rabarberen kan man spise bart, men man kan også koge dem, og lave en rabarbergrød, en rabarbertærte, eller måske en rabarber-marmelade. Der er rigtig mange muligheder for at anvende rabarber i sin madlavning. Når først du har dyrket rabarber i haven, så passer den sig selv, medmindre du beskærer den, for den vokser sig hurtigt stor, og så kan den stå i haven i op til 25 år.

Kartofler

Kartofler er en ideel grøntsag at dyrke i sin have. Det kræver dog noget plads, men hvis man har det, og ofte spiser kartofler, så bør det være lige til højrebenet, at dyrke sine egne kartofler. Vi bruger kartofler til rigtig mange danske madretter, og derfor en meget naturlig og hyppig spise, som vi køber mange af i supermarkederne om året. Dyrk dem selv, og pludselig vil din kartoffelsalat sange helt anderledes.

Kartofler behøver du nødvendigvis ikke kun at dyrke i jorden. De kan også dyrkes i højbede, krukker og sække. Dog skal det lige nævnes, at der også findes forskellige typer kartoffel-sorter. Det er en individuelt smagssag, om man ønsker den ene sort, frem for den anden. Det kommer an på din smag, og hvad man primært vil bruge kartoflerne til. Marabel er gode, hvis man kan lide bagekartofler. Aspargeskartoflen er gode i salaten, og ønsker man en høj høstudbytte, kan man vælge Folva.

Salat

Salat er bare altid et hit. Både fordi det er sundt, men det er også ideelt, hvis man ofte spiser salat ved sien af sine retter. Salat er noget, man altid kan bruge, og især hvis man også har kæledyr, i form af marsvin eller kaniner, så er der også altid noget lækkert mad, som de kan spise. At dyrke salat kræver ikke særlig meget plads. Dog findes der mange forskellige salattyper, men alt i alt, vokser salat hurtigt og dyrkes på stort set på samme måde. Salat dyrkes bedst i foråret, hvor temperaturen ikke er for høj. Hvis du er interesseret i at dyrke salaten, så bør du undersøge fremgangsmåden og følge den. Det er nemt og ligetil.