Er du en af de mange hundrede tusinde danskere, der har hund i hjemmet? Hvis du er, husker du så at tænnke nok over, hvad giver du den så at spise, og hvilke plejende produkter du brugerpå den? Der er en god sandsynlighed for, at du aldrig rigtig har stillet dig selv dette spørgsmål. Det er nemlig langt fa alle, der overvejer dette. Der er nemlig mange der tænker, at hvis de bare køber noget godt foder, så er de deres fir-benet venner godt kørende. 

Det er naturlgivis rigtigt, at man skal købe noget godt foder, men godt foder er ikke bare godt foder, og der er meget stort forskel på det. For hvad der er godt for en hund er ikke nødvendigvis godt for en anden. Ligesom vi mennesker har brug for forskellige kost alt efter vores krop, så gør dette sig også gældende for hunde. 

Når det kommer til sundhed og renlighed, så gælder det nemlig mere eller mindre helt det samme for hunde som det gør for os mennesker. Får de ikke de rette kosttilskud, og vitaminer, som de har brug for, så er immunforsvaret og agility evnen der bare ikke. Hunde har ikke brug for helt så varieret kost som os, men ikke desto mindre, så er der en masse behov, hunden skal have dækket gennem sin kost. 

Foder er ikke bare foder

Alt for mange hundeejere har den holdning at den helt billige foder til hunden er fint, det kan det også være, men meget ofte, er det ikke tilfældet. Du kan overføre det til dig selv. Ville du være til freds med at få de billigste færdigretter fra Aldi serveret for dig selv hver dag? Der er en ret stor sandsynlighed for, at du svarer nej til dette. For ligesom mennesker, skal hunde skal lige som mennesker have de retter vitaminer og kosttilskud, hvilket bl.a. kommer fra den rette mad. Din hunds chancer for at få maveproblemer mindskes derfor markant, hvis du vælger at købe noget sundt og nærende hundemad til den. Så hvis du gerne vil slippe for at skulle til dyrlæge med den, så tænk mere over kosten.

En sund hund har en sund pels

Når det kommer til hunden pels kan vi igen overføre det til mennesker. De fleste mennesker går rigtigt meget op i deres hår, og hvordan det sidder og ser ud. Gør du så også det med din hund? Det er rigtig vigtigt at pelsen på din hund bliver passet, som den hverken bliver uglet eller at huden bliver tør. Her finder der en række hundeshampoo og balsams, som kan hjælpe med dette. Det betyder ikke, at du skal gå til frisør med din hund, men derfor skal du stadig pleje dens pels.

Der findes naturligvis mange flere plejende produkter til din hund, f.eks. snude cremer osv. og intet er undværligt, lige meget, hvilken hund det er – som du har.

Husker du at passe på din hund og dens sundhed, er chancerne for at du skal besøge dyrlægen også minimal. Hvis man sparer på foder og pleje, kan denne besparelse lynhurtigt forsvinde med en enkelt dyrlæge regning.