Der er mange forskellige a-kasser og det er en fantastik sikkerhedsnet for din økonomi, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Men det kan godt være lidt af en jungle, at finde frem til den bedste a-kasse. Men hvilken a-kasse er så den bedste? Her skal du vide, at der er ingen facitliste på dette spørgsmål, da valget af a-kasse er meget individuelt. For at finde den bedste a-kasse, så skal du gøre op med selv, hvad du forventer af a-kassen og hvad der er vigtig for dig at få i den medlemspris du skal betale.   

De vigtigste overvejelser at have med i sit valg af a-kasse er, at du har gjort op med dig selv, hvor meget sparring og rådgivning du ønsker af a-kassen. Det er nemlig forskelligt fra a-kasserne, hvor meget de vil hjælpe og hvor meget hjælp du ønsker til CV og motiveret ansøgninger. Her vil det også være en god ide at kigge efter hvilken branchen a-kassen fokuser på. Der findes både tværfaglige a-kasser og a-kasser med speciale kendskab til bestemte brancher. Vælger du en a-kasse med speciale kendskab, kan du få deres indgående kendskab til den specifikke branche. Nogle af de forskellige brancheområder kan f.eks. være informationsteknologi, ingeniør og teknik, Handel og service, social og sundhed og mange flere. Så det er bare at lede efter lige præcis din branche, hvis du ikke ønsker en tværfaglig a-kasse. En anden vigtig faktor er, hvor i landet a-kassen har fysiske afdelingerne, da det har betydning for din transporttid til rådighedssamtaler, som du har mødepligt til, for at modtage dagpenge. Rådighedssamtalerne vil blive afholdt cirka hver 3. mdr. Men det kan også have betydning for din mulighed for at deltage i a-kassens workshops og kursuser, som løbende kan findes på a-kassens hjemmesiden. Det kan også være det betyder meget for dig, at din a-kasse har deres egne fagforening, hvor du kan få hjælp til juridiske problemer. Ved at tilmelde sig en fagforening, kan du få hjælp ved kontraktbrud, gå en ansættelseskontrakt og få indsigt i overenskomstmæssige vilkår. Derfor den bedste a-kasse er den, hvor du kan få opfyldt disse behov som du prioritere højt og du føler dig tryg og sikre.