TV’et er en fantastisk opfindelse, der lader os betragte verden fra en million forskellige vinkler. Uden at vi behøver at bevæge os udenfor hjemmets trygge rammer. Hvis fjernsynsprogrammerne bruges rigtigt, kan de altså være kilden til stor viden og indsigt. Men de kan også hurtigt sluge alt vores tid.

Derfor er det vigtigt, at du kultiverer nogle gode fjernsynsvaner hos dig selv og din familie. I denne artikel, vil vi komme ind på en håndfuld gode vaner som du hurtigt og nemt kan få implementeret.

Før vi begynder på listen, vil vi lige sikre os at det tekniske er på plads. Et fjernsyn er nemlig ikke bare et fjernsyn, og det forkerte fjernsyn kan hurtigt gøre mere skade end gavn. Derfor er det vigtigt at du når du skal købe fjernsyn, får fat i det bedste tv til prisen, som altså også passer ind i din dagligstue.

Her kommer fem af de bedste fjernsynsvaner

Bevæg dig imens du ser fjernsyn – I stedet for at sidde i sofaen og nyde dine yndlingsshows, kan du med fordel prøve at opstille f.eks. en træningscykel foran dit fjernsyn. På den måde får du forbrændt de ekstra kalorier fra pizzaen i går, alt imens du får fuldt med i det sidste nye afsnit af din serie.

Begræns dig til to timers fjernsyn om dagen – eksperter mener at det er sundest hvis du ikke ser tv mere end to timer om dagen. Det er også rigelig tid til at få fuldt op på de sidste nye begivenheder, se en film eller fordybe dig i en spændende dokumentar om det pengepolitiske klima i Europa.

Lav en regel om at du ikke skifter kanal – du bør kun tænde for fjernsynet hvis der virkelig er noget på programmet du har lyst til at se. Hvis du ofte tænder for fjernsynet for at slå tiden ihjel, er det et stærkt tegn på, at du bør være mere aktiv og have gang i nogle flere ting med f.eks. din familie.

Lad vær med at se de samme ting igen og igen – gør dig selv den tjeneste ikke at gense de bedste og mest hjertevarmende afsnit af dine yndlingsprogrammer igen og igen. Det kan godt være det vækker en følelse af familiaritet hos dig, men det er spild af liv at gense de samme ting igen og igen.

Gør det til en vane ikke at spise foran fjernsynet – når du spiser foran fjernsynet, går din hjerne let på automatpilot. På den måde kan du hurtigt få stoppet hundredvis af kalorier i fjæset inden du får lagt mærke til det. Bliver du sulten imens du kigger, så sæt serien på pause, spis og vend tilbage.

Vi håber at disse fem vaner vil hjælpe dig i fremtiden. Fjernsyn er som sagt ikke nogen dårlig ting, så længe du kan administrere den tid du bruger sammen med det elektroniske vidunder. Husk nu ikke kun at lave vanerne for dig selv, men også at inkludere familien.