Er du ikke god til at opretholde en sund livsstil som studerende, får du her et par gode grunde til at gøre en indsats for det alligevel.

 

Det er ikke altid det sjoveste, men din krop og dit helbred vil takke dig for at have levet sundt under dine studieår, så du ikke får en masse laster med dig ind i dit voksne liv. Det giver dig også bedre overskud i skolen og til at bruge din HP lommeregner.

Det er billigere end fastfood

For det første er det klart billigere at spise grøntsager og sunde retter, end det er at købe fastfood. Der er mange studerende, der ikke gider at lave mad selv, og så bliver det bare til en bestilling fra Just-Eat eller Volt, hvilket i den grad ikke hjælper på sundheden.

 

Så er du interesseret i både at spare penge og at spise sundt, kan det være en rigtig god ide at vælge at lave sund mad selv. Det koster ikke nær så meget som at bestille mad udefra, som du måske er vant til at gøre.

Det holder dig sund og i god form

Dernæst må du heller ikke undervurdere, at det at spise sundt også holder dig sund, og kan være med til at holde dig i god form. Der er mange unge, der begynder at spise meget mere usundt og stopper med at bevæge sig, når de flytter hjemmefra, og det kan hurtigt sætte sig på sidebenene.

 

Så er det vigtigt for dig at holde dig slank og i fin form, også når du flytter hjemmefra, er det en rigtig god ide at spise sund kost og motionere, så du kan blive ved med at tage dig godt af dit helbred.

Det gør det nemmere for dig at koncentrere dig

Og så må du ikke undervurdere, hvor meget det kan hjælpe dig med bl.a. at koncentrere dig og fokusere, når du vælger at spise en sund kost.

 

Når du eks. skal lave store opgaver eller læse til eksamen, er det meget nemmere for din hjerne at koncentrere sig, hvis den får sund ernæring og kost, end hvis den lever på fastfood, energidrik og kaffe.

 

Så selvom det kan virke sjovere eller sejere at leve af sort kaffe og energidrik, er det ikke den type brændstof, du klarer dig bedst på, når det kommer til stykket.